Turfanda Örtü Alti Can Erik Hasadi Basladi

Türkiye’nin meyve ve sebze üretim merkezlerinden İçel’de örtü altinda yetistirilen can erikte ilk hasat yapildi.

Turfanda Örtü Alti Can Erik Hasadi Basladi


Sofralik kayisi üretiminde Türkiye’nin yüzde 90’ini karsilayan İçel’in Mut ilçesinde birçok meyve üretimi de yapiliyor. Özellikle bu mevsimde turfanda erik üretimi örtü altinda gerçeklestiriliyor. Bölgede üretimi yapilan erigin hasadina baslandi. Özenle toplanan ilk ürünler basta Istanbul ve Ankara olmak üzere yurdun dört bir tarafina gönderilirken, Dubai gibi ülkelere de ihraç edildigi kaydedildi.

Örtü altinda erik yetistiren üreticilerden Murat simsek, “Burada çiftçilik yapiyorum. Örtü alti 2 dönüm sera yaptim. Bu sene termoblok sistemiyle seramizi isittim. Bugün itibariyla satisimiza basladim. Mut genelinde 15 bin dekar erik serasi üretimi yapiliyor. Bunun 5 bin dekari falan örtü altinda. Bizim burada 35 ile 40 tane sera var. Ihracat yapiyoruz, gerçekten zor bir is. Akdeniz, İçel bölgesinde ilk burada erik çikti. Ihracati İçel’den gönderiyoruz. Dubai gibi zengin ülkelere gönderiyoruz. Bugün ilk hasadini yaptik. 100 kilo erik topladik, bu erigi birazdan İçel’e birakip gelecegiz. Gördügünüz gibi kolay bir is degil. Burayi kömür ve odun ile termoblok sitemiyle isitiyoruz” dedi.



Serada üretimi bal arilariyla desteklediklerini dile getiren Simsek, “Serada 250 bin ari var. Bu arilarla döllenme yapiyoruz. Isitmayi da bu termoblok sistemiyle yapiyoruz. Bu soba, yukarida duman ve asagida üfleyen borulariyla serayi isitiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA