Atina'da Tren Kazasi Protestosu

Yunanistan’daki tren kazasi baskent Atina’da protesto edildi.

Atina'da Tren Kazasi Protestosu


Yunanistan’da meydana gelen tren kazasina yönelik tepkiler devam ediyor. Baskent Atina’da çok sayida kisi bugün de sokaga inerek, tren kazasini protesto etti. Ögrenci ve isçi sendikalari tarafindan düzenlenen protestoda, göstericiler Yunan demiryolu sirketi Hellenic Train’in merkezinin önünde toplandi. Göstericiler ellerinde, "Hayatimiz önemlidir" yazan pankart tasidi.

Dün düzenlenen gösterinin ardindan teyakkuza geçen polis, Hellenic Train’in merkezi önünde siki güvenlik önlemleri aldi. Yaklasik 1 saat süren protestonun ardindan göstericiler barisçil sekilde dagildi.

Can kaybi 57’ye yükseldi

Atina’dan Selanik’e giden yolcu treninin Tempi bölgesinde dün yük treni ile kafa kafaya çarpismasi sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmis, üçüncü vagonu ise raydan çikmisti. Kazada, 57 kisi hayatini kaybederken, 56 yolcudan ise hala haber alinamadigi açiklanmisti. Demiryolu sirketi Hellenic Train verilerine göre, kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu. Yolcu trenindekilerin çogunun ögrencilerden olustugu belirtilirken, iki trenin çarpismadan önce kilometrelerce ayni hat üzerinde birbirine dogru seyir halinde oldugu ögrenilmisti. Insan hatasi kaynakli oldugu ortaya çikan kazanin ardindan Altyapi ve Ulastirma Bakani Kostas Karamanlis istifa etmisti.
Kaynak: İHA