TEKMER'den Tanitim Toplantisi

Bitlis Teknoloji Gelistirme Merkezi (TEKMER) tarafindan tanitim toplantisi düzenlendi.

TEKMER'den Tanitim Toplantisi
Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasi ev sahipliginde düzenlenen toplanti, TEKMER’in tanitim sunumu ile basladi.

Burada konusan TEKMER Müdürü Nurdogan Oto, TEKMER’in Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis Egitim ve Tanitma Vakfi tarafindan 25.08.2021 yilinda kuruldugunu belirterek, “Bitlis Eren Üniversitesi akademisyenleri, ögrencileri ve mezunlari basta olmak üzere arastirma-gelistirme veya ürün/süreç/hizmet yeniligi içeren teknoloji/yenilik odakli is fikri/proje sahibi her türlü girisimci veya isletmelere is veya proje fikirlerini ticari degere dönüsmeleri için gereken altyapi ve danismanlik hizmetini vermek en büyük amacimizdir. Bitlis TEKMER ile girisimcilere ve isletmelere ön kuluçka, kuluçka, kuluçka sonrasi süreçlerde; is gelistirme, mali kaynaklara erisim, yönetim, danismanlik, ofis ve aglara katilim gibi hizmetler saglanmaktadir. Bitlis TEKMER üç ana programda faaliyet göstermektedir. Bu programlar; yazilim girisimleri, enerji, yenilenebilir enerji ve nano teknoloji programlaridir” dedi.

TEKMER Müdürü Nurdogan Oto ve diger katilimcilarin konusmalarinin ardindan toplantiya katilan girisimciler ve is fikri olan girisimci adaylari ise is fikirlerini anlatarak yatirima dönüsmesi noktasinda fikir alisverisinde bulundu.

TATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yilmaz Lebit de, düzenlenen toplanti ve TEKMER’in önemine dikkat çekerek, oda olarak üzerlerine düsen her göreve hazir olduklarini ifade etti.

Fikir alisverisi ve soru cevap bölümü ile sona eren toplantiya TEKMER Müdürü Nurdogan Oto, TATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yilmaz Lebit, TEKMER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeki Uçar, DAKA Bitlis Yatirim Destek Ofisi Uzmani Kerem Akin ve çok sayida girisimci ve is fikri olan girisimci adaylari katildi.

Kaynak: İHA