Fransa Basbakani Borne'a Ulusal Marsli Protesto

Fransa Basbakani Elisabeth Borne, emeklilige iliskin yasa tasarisinin Ulusal Meclis’te oylanmadan geçirilecegini açikladigi sirada milletvekilleri tarafindan Fransa’nin ulusal marsi ’La Marseillaise’ okunarak protesto edildi.

Fransa’da 2 aydir kitlesel protestolara yol açan ve emeklilik yasinin kademeli olarak 64’e çikarilmasini içeren reforma iliskin yasa tasarisi dün aksam Ulusal Meclis’te oylamaya sunulmadan Anayasa’nin 49. maddesinin 3. fikrasi kullanilarak geçirilmisti. Fransa Basbakani Elisabeth Borne, yasa tasarisinin Ulusal Meclis’te oylanmayacagini açikladigi siralarda hiç beklemedigi bir protesto ile karsilasti. Borne’un kürsüde konustugu anlarda Ulusal Meclis’teki milletvekilleri Fransa’nin ulusal marsi La Marseillaise’ okuyarak Fransa Basbakanini protesto etti. “64 yasa hayir” yazili pankart tasiyan Fransiz milletvekillerinin protestosunun ardindan oturuma 2 dakika ara verildi.

Aranin ardindan devam edilen oturumda Basbakan Borne bir kez daha kürsüye geldi. Milletvekilleri bu kez de “istifa” sloganlari atti.
Kaynak: İHA