Hayvan Hastaliklari Ile Mücadele Konusu Görüsüldü

Bilecik Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan ‘Ilçe ve Sube Müdürleri Istisare ve Hayvan Hastaliklari Mücadele Toplantisi’ düzenlenirken, toplantida hayvan hastaliklari ile mücadele konusu görüsüldü

Hayvan Hastaliklari Ile Mücadele Konusu Görüsüldü
Yapilan toplantida, il ve ilçelerde yürütülen çalismalar ve planlanan projeler hakkinda bilgi alisverisinde bulunuldu ve hayvan hastaliklari ile mücadele ve hayvan hareketleri kontrolü genelgesi çerçevesinde, egitim ve degerlendirme toplantisi yapildi.Tarim ve Orman Bakanligina bagli Gida ve Kontrol Genel Müdürlügü’nün ‘Sap Hastaligi ile Mücadele’ konulu yazisi çerçevesinde ülkede son günlerde çikan sap hastaligi ile mücadelede alinacak önlemler ve ‘Hayvan Hastaliklari ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi’ çerçevesinde kararlar alindi. Bakanlikça belirlenen hedefe ulasilmasi için gerekli kolayliklarin saglanmasi konusuna deginildi. Toplanti genel degerlendirme ve ilgili konular hakkindaki sorunlarin ve çözüm önerilerinin konusulmasiyla sona erdi.

Bilecik Tarim ve Orman Il Müdürü Necmettin Yoldas baskanliginda gerçeklesen toplantiya, il müdür yardimcilari, sube müdürleri, ilçe müdürleri, veteriner hekimler, veteriner saglik teknikerleri ve teknisyenler katildi.

Kaynak: İHA