Hatayli Süt Üreticilerine Destek

Deprem felaketinin ardindan yaralarin sarilmasi için çaba gösteren İçel Büyüksehir Belediyesi, depremzede üreticileri de unutmadi. Sagliktan barinmaya, egitimden gidaya kadar her alanda, deprem bölgesinde ve İçel’de yasamini sürdüren depremzedelerin yaninda oldugu belirtilen belediye ekipleri felaket nedeni ile magdur olan Hatayli süt üreticilerinin ürünlerini satin aldi.

Hatayli Süt Üreticilerine Destek
Çalisma hakkinda bilgi veren İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskani Selçuk Sahutoglu, gayelerinin, üreticilerin ellerinde kalan sütlerin bosa gitmemesini saglamak ve yasadiklari magduriyet karsisinda onlarin yaralarini sarmak oldugunu söyledi.

Projenin, Hatay Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi ile isbirligi halinde yürütüldügünü dile getiren Sahutoglu, “Süt üreticilerinin, deprem sonrasi yasamis olduklari süt satislarindaki sikintilari bir nebze azaltmak, onlara pazar alani olusturmak adina, Hatay Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi ile yapilan görüsmeler neticesinde 132 ton süt, birlige kayitli üreticilerden toplanarak 12 ton kasar peynirine dönüstürüldü. Sonrasinda ise bu ürünler, 600 gramlik paketler halinde depremzedelerimize ulastiriliyor. Böylelikle hem üreticinin elinde kalan sütü islemis olduk hem de depremzedelere bir nebze de olsa destek sagladik” diye konustu.

Çalismanin Hatayli üreticiler adina çok önemli ve anlamli oldugunu belirten Hatay Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Lütfi Danahaliloglu ise “Üreticilerimizin çogu sikintiliydi. 132 ton sütü İçel Büyüksehir Belediyesinin sayesinde, üretici adina degerlendirmis olduk. Üreticinin disaridan yem beklemesi zor oluyordu, onu önlemis oluyoruz. Su anda insanlarin birilerinden yem beklemektense, kendi ürettigini satarak, onu paraya çevirip kendi imkanlari ile yem almasi büyük bir olay bizler için. Üreticiler adina çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Yenisehir Fuar Alani’nda olusturulan geçici barinma merkezinde kalan depremzedelerde yapilan çalismadan çok memnun olduklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA