Depremzede Gönüllülerden, Örnek Davranis

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremzedelerden olusan gönüllüler, afet bölgelerine her gün 2 bin adet sandviç hazirlayip özenle paketleyip gönderiyor.

Depremzede Gönüllülerden, Örnek Davranis
Osmaniye’de depremin yaralarin sarilmasi için 328 yardimlasma platformu adi altinda ‘Iyilik bulasicidir, Iyilik kazanacak’ sloganiyla bir araya gelen gönüllülerin olusturdugu topluluk depremin ilk anindan beri sahada görev aliyor. Daha önce gida ve çadir yardimlariyla depremzedelerin yaninda olan gönüllüler son olaraktan, ekmek arasi sandviç hazirlayip streçle sarip kolileyip depremzedelere gönderiyor.

Deprem bölgesi olan Osmaniye’den baska illere yardim gönderme mutluluguna eristiklerini dile getiren Armagan Gök, “Osmaniye’de deprem bölgesinde bulunmaktayim evim agir hasarli, deprem günü arkadaslarimi aradigimda Osmaniye için ne yapabiliriz diye sordugumuzda bazi çalismalar yapabiliriz dediler. Bu çalismalarin isiginda bazi günler arkadaslarimizla su dagittik yardim kolileri dagittik, çocuk bezi, dagitik. 328 yardimlasma platformu adi altinda 300 tane çadir yaptik. Bunlari Osmaniye içi, Kirikhan, Hassa, Hatay bölgesi, Kahramanmaras bölgesine gönderdik. Deprem bölgesi olan Osmaniye’den baska illere yardim gönderme mutluluguna eristik. Bizde bu iyilik bulasicidir, Iyilik kazanacak diye bir slogan haline döndü. Suanda sabah kahvaltisinda yenmek üzere ekmek arasi salam peynir yapmaya basladik ve bu sayi bugün itibariyle 10 bini buldu. Bu sandviçleri Osmaniye içi olmak üzere Kahramanmaras bölgesine, Kirikhan bölgesine iki defa gönderdik. Insallah bu sayilari durmadan arttiracagiz” diye konustu.

Ihtiyaci olan insanlara yardimina kosmanin güzel bir duygu oldugunu söylenen Özden Evren, “En basta hepimiz böyle büyük bir felaket karsisinda ne yapacagimizi bilemedik, hepimizin içinde bir sey yapma arzusu vardi. Birilerine ulasabilir miyiz, maddi manevi kayiplarimizi yasadigimiz halde birilerine dokunabilir miyiz arzumuz vardi. Bize bu süreçte vesile olan bu platformdaki her bir gönüllüye ben tesekkür ediyorum. Bize katilabilecek olan diger gönüllüleri de bekliyoruz. Çünkü burada herkes mesleki kimliklerini bir kenara birakip ihtiyaç sahiplerine yardima muhtaç insanlara dokunmak için çaba sarf ediyor. Bu sürece vesile olan bu platformdaki her bir gönüllüye ben tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA