Egirdir Gölü'nde Av Yasagi Basladi

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan iç sulardaki balik neslini korumak amaciyla her yil 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasinda uygulanan su ürünleri avlanma yasagi basladi. Yasak nedeniyle bölgede faaliyet gösteren balikçilar Egirdir Gölü’nde 3 ay süreyle avlanma yapamayacak. Amatör avcilar da söz konusu dönemde göl kiyilarina olta atamayacak.

Egirdir Gölü'nde Av Yasagi Basladi
Konu ile ilgili bir açiklama yapan Egirdir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, "Ilimiz sinirlari içerisinde bulunan bütün sularda su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balikçiligi saglamak amaciyla her yil oldugu gibi bu yil da 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasinda ticari ve amatör amaçli su ürünleri avciligi yasaklandi. Su ürünleri av yasaklari boyunca tüm balikçi kayiklarinin karaya çekilmesi zorunludur. Ayrica balikçi kayiklarinin içerisinde veya kiyida avcilik malzemelerinin bulundurulmasi yasaktir. Ticari avciligin yasak oldugu dönemde Egirdir-Hoyran Gölü, Karacaören-1 Baraj Gölü, Beysehir Gölü ve bunlarin baglantili oldugu sularda (gümüsi havuz baligi haricinde) amatör (sportif) avcilik da yasaktir" dedi.

Avlanma yasagi döneminde stok tespiti yapilmis baliklarin satisinin Il/Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerinin iznine tabi oldugunu hatirlatan Akçimen, satis yapanlarin satis izin belgelerini yanlarinda bulundurmalarinin zorunlu oldugunu kaydetti.

Akçimen ayrica, stok tespiti yapilmis baliklarin 7 gün içinde satisinin gerçeklestirilmesi veya islenmesinin gerektigine dikkat çekti.

Su ürünleri avciligiyla ilgili yasaklara uymayanlar hakkinda 1380 sayili Su Ürünleri Kanunu dogrultusunda idari para cezasi uygulanacagi bildirildi.

Kaynak: İHA