Gölpazari'nda Anma Programi Düzenlendi

Bilecik’in Gölpazari ilçesinde Istiklal Marsi’nin kabulünün 102’nci yil dönümü münasebeti ile anma programi düzenlendi.

Gölpazari'nda Anma Programi Düzenlendi
Gölpazari Halk Egitim Merkezi salonundaki program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programa, Gölpazari Kaymakami Nevzat Mercan, Gölpazari Belediye Baskani Hayri Suer, Bassavci Filiz Sarp, protokol üyeleri, siyasi parti yetkilileri, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Program sonrasi bir degerlendirme yapan Baskan Suer, “Mehmet Akif Ersoy’un yazdigi milletimizin onurlu mücadelesini ve bagimsizligini vurgulayan, Istiklal Marsimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan kabul edilisinin 102’nci yil dönümünü kutladik. Yurdumuzun birçok yeri düsman isgali altindayken halkimiz kadini, erkegi, çocugu ve askeriyle ülkesi için zor sartlar altinda bir karis topragini vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy milletimize cesaret vermek, duygularini harekete geçirmek üzere Istiklal Marsimizi yazmistir. Istiklal Marsi, halkimizin bagimsizlik savasini ölümsüzlestiren, essiz bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy ‘Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin’ derken; verilen mücadelenin zorlugunu ifade etmistir. Istiklal Marsimiz milletimizin Atatürk önderliginde, tarihin akisini degistiren bir kahramanlik destaninin anlatimidir” dedi.

Program, sinevizyon gösterileri ve siirler ile devam ederek güne özel düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verilmesiyle birlikte son buldu.
Kaynak: İHA