Okullarda 13 Mart Hazirligi

Adana’da, yasanan depremin ardindan ara verilen egitime 13 Mart’ta yeniden baslama karari alinirken, bu çerçevede okul bahçelerine kurulan çadirlar kaldirildi.

Okullarda 13 Mart Hazirligi
Kahramanmaras merkezli 6 Subat günü Elbistan ve Pazarcik ilçesinde yasanan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremden 11 il etkilendi. Deprem nedeniyle yikimlarin yasandigi Adana’da da egitim-ögretime ara verildi.

Adana’da 1 Mart’ta açilacagi duyurulan okullarin açilmasi ise 13 Mart’a ertelendi. Adana’da bulunan bin 556 okuldan agir ve orta hasarli olmayan okullarda, 516 bin 775 ögrenci 13 Mart günü yeniden okula baslayacak. Bu nedenle hafta sonu olmasina ragmen okullarda hummali bir çalisma basladi.

Deprem nedeniyle okullarin bahçesine kurulan çadirlar da kaldirilmaya baslandi. Vatandaslar esyalarini topladiktan sonra görevliler tarafindan AFAD’in çadirlari tek tek söküldü.

Attila Ilkokulu bahçesindeki çadirda yasayan Meryem Özmen binalara girmeye korktuklari için çadirda kaldiklarini belirterek, “Ancak okul açilacagi için çadirlar kaldirildi. Artik basimizin çaresine bakacagiz. Çocuklarin da artik okula gitmesi gerekiyor. Devletimizden milletimizden Allah razi olsun. Eve girmeye hala korkuyoruz. Artik bir süre de araçlarda kalacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA