Kanserli Kediye Umut Oldular

Merhametli bir vatandasin ihbari ile Sivas’tan alinarak uçakla Istanbul’a nakledilen kanser hastasi kedi, gerçeklestirilen operasyon ve tedavinin ardindan sagligina kavusturuldu.

Kanserli Kediye Umut Oldular
Sivas’ta sokakta bir kedinin yüzünde ciddi yaralar oldugunu fark eden merhametli bir kisi Sokak Hayvanlarini Korumu Derneginden (SOHAYKO) yardim istedi. Ihbar üzerine dernek yetkilileri sokak kedisinin Istanbul’a naklini sagladi. Burada ameliyat edilen kedi, uzun süreli bir tedavinin ardindan sagligina kavustu. Ölmek üzere olan kedi, tedavi sonrasi doku kayiplari yasasa da kurtarildi.

Konu ile ilgili açiklama yapan dernek baskani Yasin Yilmaz, ihbari Sivas’ta yasayan Feyza isimli bir hayvan dostundan aldiklarini belirtip, "Dostumuzdaki bu kanser türü çok tehlikeli. Bu vakalara gereken operasyonlarin her hekim tarafindan degil, ciddi cerrahlar tarafindan yapilmasi gerekli. Bu sebeple operasyon Istanbul’da cerrah Ates Barut tarafindan gerçeklestirildi" dedi.

Yilmaz, ölmek üzere olan hasta kedinin gerçeklestirilen operasyon ve tedavi ile sagligina kavusturuldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA