ETSO Baskani Özakalin'dan 12 Mart Mesaji

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin, Erzurum’un düsman isgalinden kurtulusunun 105. Yildönümü münasebetiyle yayimladigi mesajda, Erzurum’un 105 yil önce tarihte esi görülmemis bir katliama maruz birakildigini ve o dönem yasanan tarifsiz acilarin halen daha yüreklerde hissedildigini söyledi.

ETSO Baskani Özakalin'dan 12 Mart Mesaji
“1918 yilinda Ermeni çetelerinin, akla ve vicdana sigmayan katliamlarina maruz kalan kadim sehrimizin, düsman isgalinden kurtulusunun 105. yildönümünde; vatan topraklarini canlari pahasina koruyan, zulme ve zalime karsi kahramanca mücadele eden aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun” diyen Özakalin mesajinda su ifadelere yer verdi; “Insanimiza bu büyük aciyi yasatanlar ve buna göz yumanlarin yaptiklari, tarihin kara lekesi olarak kalacaktir. Her karisi sehit kanlariyla sulanmis vatan topraklarinin müstesna bir parçasi olan Erzurum, 1. Dünya Harbi sirasinda çok büyük acilara ve vahset boyutundaki büyük katliamlara tanik oldu. Atalarimiz, kendilerinden sonraki nesillerin hürriyet ve istiklali için canlari pahasina vatan topraklarini müdafaa etti, bu ugurda sehit düstüler. Anadolu’yu, Erzurum’u vatan bilmis insanimizin 105 yil önce yasadigi acilari, aradan bir asri askin bir zaman geçmesine ragmen hep yüreklerimizde hissediyoruz. Gözünü kirpmadan sehadete kosan bir neslin torunlari olarak; bu güzel vatani canimizdan çok sevip kiymetini bilmekle, mukaddesatimiza gönülden baglanip, degerlerimizi yasatmakla, görev ve sorumluluklarimizi hakkiyla yerine getirmekle, ailemiz ve toplumumuz için çalisip ter dökmekle sorumluyuz.”

12 Mart 1918’in, tarihe adini san ve serefle yazdiran Erzurum’un zafer günü oldugunu kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin, “Düsmana birakacak bir karis topragimizin olmadigini ilan ettigimiz bu tarihi güne denk gelen Istiklal Marsimizin Kabulünün 102. Yildönümünü de kutluyor, vatanimizi kani, cani pahasina müdafaa eden bütün aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, sükran ve minnetle yâd ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA