Egitim-Bir-Sen Il Divan Toplantisi Yapildi

Egitim-Bir-Sen Balikesir 1 Nolu Subesi Ilk Il Divan Toplantisi, Balikesir Ögretmenevinde yapildi.

Egitim-Bir-Sen Il Divan Toplantisi Yapildi
Sube Kongresini geçtigimiz Ekim ayi sonunda yapan Egitim-Bir-Sen Balikesir 1 Nolu Subesi, Ilk Il Divan Toplantisini Balikesir Ögretmenevinde yapti. Divan Toplantisina, Egitim-Bir-Sen Balikesir 1 Nolu Sube Baskani Ercan Kurter, Sube Yönetim Kurulu Üyeleri, Egitim-Bir-Sen Balikesir Subesine bagli 20 Ilçe Baskani ve Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri katildi.

Divan Toplantisi selamlama ve degerlendirme konusmasi yapmak üzere Egitim-Bir-Sen Balikesir 1Nolu Sube Baskani Ercan Kurter’in konusmasi ile basladi.

Ercan Kurter konusmasinin basinda, 6 Subatta Kahramanmaras merkezli meydana gelen deprem nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet dileyerek bir an önce bölgenin ayaga kalkmasi dileklerini belirtti.

Ardindan yapilan Sube Kongresinde kendilerine gösterdikleri teveccüh ve desteklerinden dolayi teskilat üyelerine tesekkür etti. Yeni ve yeniden seçilen Ilçe Temsilcilerine ve Ilçe Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ederek, çalismalarinda basarilar diledi.

Ercan Kurter konusmasina söyle devam etti: “Temel hak ve özgürlükleri savunan, mali, sosyal ve özlük haklarini artiran, sagladigi 103 kazanimla egitim çalisanlarinin hakkinin, itibarinin, emeginin, alin terinin teminati olan bir sendikayiz. Mevcut sorunlarin çözümünü saglayacak olan da biziz. Toplu sözlesme hakkini alan, eksiklerine ragmen Ögretmenlik Meslek Kanunu için adim atilmasini saglayan, 3600 ek göstergenin mimari olan bir teskilatiz. Sözlesmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini saglayan, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödemelerini artiran, sinif ögretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, toplu sözlesme ikramiyesi ile örgütlülügü anlamli kilan ve üyeye kazanç saglayan da biziz. Yillardir, yardimci hizmetlilerin genel idare hizmetleri sinifina geçirilmesi için ugras veriyor, emek harciyoruz. Sonuç alincaya kadar da mücadelemizi kararlilikla sürdürecegiz. Biz dogrulari söylemeye, sorunlara çözüm bulunmasi için çalismaya, girisimlerde bulunmaya, mücadele etmeye devam edecegiz. 7354 sayili Ögretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri tam olarak karsilayamamistir. Kanun, mevcut hâliyle bir milyonu askin ögretmenin hak, yetki, görev ve sorumluluklari noktasinda bir meslek kanununda olmasi gerekenleri dahilinde, ilave düzenlemelere ihtiyaç duymaktadir. Meslek kanunu, ögretmenligi bütün boyutlariyla ele almali, her açidan yapilandirmalidir. Sendika olarak, bu konuda üzerimize düseni yapacak, meslek kanununun beklentileri karsilayacak bir içerige kavusmasi için çalisacagiz” dedi.

Kongre sonrasi hemen sahaya inip kurum ve ilçe ziyaretleri ile sahayi hizli bir tarama faaliyetine girdiklerini ifade eden Kurter, çalismalarina hiz kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Kurter, konusmasinin sonunda katilimlarindan dolayi teskilat üyelerine tesekkür ederek yaklasan ramazan ayini tebrik etti.
Kaynak: İHA