Baskan Seçer, 'Bugünler Dayanisma Ile Geçecek'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, deprem bölgelerinden gelen ve belediyenin açtigi geçici barinma alanlarinda konaklayan depremzede vatandaslarla bir araya gelerek, "Bugünleri beraber dayanisma içerisinde atlatacagiz. Biz herkesi kucaklariz. Belediyeniz her zaman yaninizda, bundan kuskunuz olmasin" dedi.

Baskan Seçer, 'Bugünler Dayanisma Ile Geçecek'
İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, deprem bölgelerinde yürüttügü inceleme ve çalismalarin yani sira, belediyenin sehirde agirladigi depremzede vatandaslari ziyaret etti. Hafta sonu mesaisini olusturulan geçici barinma alanlarinda kalan depremzedelere ayiran Seçer, ilk olarak Yenisehir ilçesinde bulunan Altinoran Kiz Yurdunu gitti. Vatandaslarin taleplerini dinleyen Seçer, bürokratlarina da iletilen konular hakkinda not aldirdi. Büyüksehrin depremzedelerin hizmetine açtigi bir diger nokta olan Davultepe Erkek Ögrenci Yurduna da ziyarette bulunan Seçer, burada yapilan hizmetler ve çalismalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldi. Burada konaklayan vatandaslarla ile sohbet eden Seçer, bahçede oyun oynayip boyama yapan çocuklarla da bir araya geldi.

"Depremzede vatandaslarimizin her zaman yanlarinda olacagiz"

Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Erdemli Hali’nde de depremzedelerle bir araya gelen Baskan Seçer, burada depremzedelere ‘geçmis olsun’ dileklerinde bulundu. Depremzede vatandaslarin her zaman yanlarinda olacaklarini kaydeden Seçer, "Devletimiz de büyük, milletimiz de büyük, ülkemiz de büyük. Bizler belediyeler olarak devletin kurumlariyiz. Ben İçel’in belediye baskaniyim ama sizin kardesinizim, bunu böyle bilin. Kendinizi rahat hissedin, acilar içerisinde oldugunuzun bütün arkadaslarim farkinda. O hassasiyetle sizlerin yaninda oluyorlar, yardimci olmaya çalisiyorlar. Bugünler de mutlaka dayanismayla geçecek, hayat normallesecek" ifadelerini kullandi.

"İçel’in insani bol gönüllüdür, hosgörülüdür"

Depremzede vatandaslarin, Büyüksehrin geçici barinma alanlarinda ne kadar süre konaklayabileceklerini sormasi üzerine Seçer, Büyüksehir olarak tüm depremzedelere kucak açtiklarini ve istedikleri kadar kalabileceklerini söyledi.



İçel’in insaninin bol gönüllü ve hosgörülü oldugunu aktaran Seçer, "Her ne kadar bir seyinizi eksik etmemeye çalissak da yasadiginiz ortam kolay bir ortam degil. Ama bunlar geçicidir. Umut ediyorum kisa süre içerisinde öncelikli amaciniz, hedefiniz, memleketinize geri dönmek, Hatay’dan gelen Hatay’a, Kahramanmaras’tan gelen Kahramanmaras’a, Adiyaman’dan gelen Adiyaman’a, Malatya’dan gelen Malatya’ya. Herkesin vatani kendisi için kutsal, degerli memleketi. Ama burada kalip burada yasamak isteyenleri de İçel kucaklar, İçel böyle. İçel’in insani bol gönüllüdür, hosgörülüdür" seklinde konustu.

Erdemli halkinin da böyle oldugunu, insaninin çaliskan ve insanlari sevdigini dile getiren Seçer, "Orada, yani memleketinizde bir an önce yerlesik olarak yasayabilmeniz için devlet bütün imkanlarini kullaniyor, kullanmak zorunda zaten. Iyi, eksik veya fazla yapiyor, simdi onda degiliz. Acilar yasanirken yaralar sarilirken, o tartismaya girmeyelim, o siyasetin isi. Ben burada İçel’in Belediye Baskani olarak İçelimize gelen bütün yurttaslarimizi kucaklamak zorundayim. Baskan olarak bunu yapmak zorundayim, benim görevim. Ama her seyden önemlisi insan olarak bunlari yapmak zorundayim. Insanin yapacagi, insan olanin yapacagi budur; vatandasini, insanini sahiplenmek, sahip çikmaktir" diye konustu.

Depremzedelerin 14 Mayis’ta gerçeklestirilecek genel seçimlerde oy kullanmak istediklerini ancak sehirlerinden uzakta bunu nasil yapacaklarini sormasi üzerine Seçer, İçel’de oy kullanmak isteyen vatandaslarin 17 Mart 2023 tarihine kadar ikametgahini İçel’e aldirabileceklerini, görevlilerin o konuda da yardimci olacaklarini söyledi.



Erdemli’den sonra Tarsus’ta bulunan Konuk Evi ve Gençlik Kampina da ziyaretler gerçeklestiren Seçer, burada da yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi alip vatandaslarla sohbet etti.
Kaynak: İHA