Ayse Nine Üreterek Genç Kaliyor

Önemli tarim kentlerinden olan Aydin’in Efeler ilçesinde yasayan 73 yasindaki Ayse Ayak , çaliskanligi ile adeta gençlere tas çikarirken, her gün bindigi motoruyla tarlasina giderek üretmeye devam ediyor.

Ayse Nine Üreterek Genç Kaliyor


Aydin’in Efeler ilçesine bagli Kizilcaköy Mahallesi’nde yasayan 73 yasindaki Ayse Ayak, ilerleyen yasina ragmen üretmeye devam ediyor. Çocuk yaslardan bu yana toprakla ugrasan Ayse Nine, çaliskanligi ile adeta gençlere tas çikarirken, muhtaçliktan degil saglik için üretiyor. Her gün atladigi motoruyla tarlasina giden ve ektigi ürünlerin bakimini yapan Ayse Nine, hayatta en güzel seyin dürüstlük ve üretmek oldugunu belirtti.

Üreterek genç kaldigini belirten Ayse nine “Zevkine üretiyorum. Ben öylece oturamam. Zaten oturup kendini dinlersen hasta olursun” dedi.



Meslek ögretilmeyen gençlerin hayat mücadelesine yenik düstügünü belirten Ayse Nine, gençlere nasihat vererek “Bizler tarlalarda büyüdük. Ben çalismadan duramam. Simdiki gençler çok fazla çiftçilige yönelmiyor ama ben çalismadan duramam. Kendini dinlersen hasta olursun. Bahçeme gidiyorum, zeytine gidiyorum. Esimden emekliyim ama hayatta en güzel sey dürüst olmak ve üretmek. Hayati üreterek yasamak en güzel duygu. Maalesef günümüzde büyüklerin küçüklere sevgisi, küçüklerin de büyüklere saygisi kalmadi. Artik el bebek gül bebek büyütülen çocuklar ve meslek ögretilmeyen gençler hayat mücadelesine yenik düsüyor. Burada annelere çok görev düsüyor aslinda, anneler çocuklara hayatin zorlugunu göstermiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA