Van'da Sap Alarmi

Türkiye’nin birçok ilinde görülen sap hastaligi dolayisiyla Van’daki tüm hayvan pazarlari kapatilirken sehirlerarasi hayvan nakli yasaklandi.

Van'da Sap Alarmi
Türkiye’de birkaç ilde yaklasik 2 aydir görülen SAT-2 tipi sap virüsü nedeniyle hayvan pazarlari kapatildi. Van Canli Hayvan Borsasi da hayvanlarda görülen hastaligin yayilmasini önlemek amaciyla Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan kapatildi.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Van Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Nayif Süer, Bakanlik tarafindan alinan karar istikametinde gerekli tüm tedbirlerin Van’da alindigini ifade ederek, “Biz de Van Ticaret Borsasi olarak Van Büyüksehir Belediyesi ile birlikte islettigimiz hayvan borsasini Bakanligin talimatlari çerçevesinde kapattik. Daha saglikli müdahale edilmesi ve hastaligin daha fazla yayilmamasi için böyle bir karar alinmis. Insallah kisa zamanda toparlanir ve bu hastaligin önüne geçilir. Bizd e borsa olarak elimizden geleni yapiyoruz ve yapmaya devam edecegiz” dedi.

Van’in küçükbas hayvancilik bakimindan en önemli il olduguna deginen Baskan Süer, “Ramazan ayi yaklasti. Bu ülke için ilimiz için çok önemlidir. Çünkü hayvanlarimiz özellikle Ramazan ayi veya Kurban Bayrami’nda il disina sevk ediliyor. Bu karar nedeniyle su anda il disina da hayvan gönderemiyoruz. Bizim pazarimiz çok dar. Insallah kisa sürede gerekli tüm önlemler alinir ve en kisa zamanda yine hayvan borsalarimiz açilir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA