TIMSS Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Erzincan’da TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study: Uluslararasi Matematik ve Fen Egilimleri Arastirmasi) bilgilendirme toplantisi yapildi.

TIMSS Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Dünyadaki en büyük uluslararasi ögrenci basarilarini degerlendirme çalismasi olan TIMSS pozitif bilimler matematik ve fen bilimleri alaninda gerçeklestirilen uluslararasi bir tarama uygulamasidir. Ögrencilerin matematik ve fen egilimlerini arastirmasi olarak da ifade edilen TIMSS 1995 yilindan bu zamana kadar her 4 yillik periyotlarla 5. sinif düzeyinde 64 ülkede 8. sinif düzeyinde ise 68 ülkede uygulaniyor.

Millî Egitim Bakanligi tarafindan seçilen uygulama okullarinda basari testleri ve anketler seklinde gerçeklestirilen faaliyetler neticesinde ülkelerin bu düzeydeki ögrencilerinin fen ve matematik egilimlerinin genel basari ortalamasi tespit ediliyor.

Erzincan Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün baskanliginda, Sube Müdürü Hasan Günes, egitim yöneticileri, fen bilimleri ve matematik ögretmenlerinin katilimiyla gerçeklesen toplantida TIMSS 2023 uygulamasi için örnekleme dâhil edilen Müsir Zeki Pasa Ortaokulu ve Terzi Baba Imam Hatip Ortaokulu okul yönetimleri ile matematik ve fen bilimleri ögretmenleri süreç hakkinda bilgilendirildi.

Toplanti sonunda Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün, Türkiye’de 57 ilde 5. sinif, 54 ilde ise 8. sinif düzeyinde yapilacak basari testleri ve anketler seklinde veri toplama araçlariyla elde edilecek analizlerin Millî Egitim Bakanligi Ölçme ve Degerlendirme Genel Müdürlügü ile paylasilacagini, dünyada gelismis birçok ülkenin bu uygulamanin içerisinde yer aldigini, özellikle 5. sinif düzeyinde ülke olarak birçok gelismis ülkenin üzerinde bir ortalamaya sahip oldugumuzu ifade etti.

Gün, basarinin ortaya çikmasindaki en büyük payin ögretmenlere ait oldugunu ifade ederek uygulama sürecinde görev alan tüm idareci ve ögretmenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA