Jandarma'dan Siber Operasyonu

Internet üzerinden olmayan ürünün ilani verip, satin alan kisilere ürünleri göndermeyerek vatandaslari dolandirdigi tespit edilen 4 sebeke üyesi düzenlenen es zamanli operasyonla yakalandi. 3 ayri adrese düzenlenen operasyonlarla; çok sayida cep telefonu, bilgisayar, yabanci uyruklu sahislar adina kayitli sim kart ve kredi kartlari ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kisi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Jandarma'dan Siber Operasyonu
Istanbul Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri; süpheli sahislar güvenli ödeme yöntemi bulunan web sitelerinden alisveris yapan vatandaslarin, aldiklari ürünlerin gelmemesi üzerine dolandirildiklarini anladiklari bilgisini aldi. Alinan bilgi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri web sitelerini takibe aldi.

Yapilan inceleme neticesinde; süphelilerin web sitelerini klonlama yöntemi ile klonladigi ve buradan birebir site görünümü vererek güvenli ödeme esnasinda ödemeyi istedikleri banka hesaplarina yönlendirdiklerini tespit etti. Söz konusu web sitesini yapan ve sebeke üyelerini yakalamak için 3 ayri adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda adreslerde yapilan aramalarda çok sayida cep telefonu, bilgisayar, yabanci uyruklu sahislar adina kayitli sim kart ve kredi karti ele geçirildi.

Jandarma siber suçlarla mücadeleye devam ediyor

Istanbul Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri ele geçirilen cep telefonu ve bilgisayarlarin yapilan adli bilisim incelemeleri neticesinde; sahte internet sitelerini tasarlayan ve sim kartlari temin ettigi tespit edilen 1 süpheli daha tespit etti. Süpheli sahis düzenlenen operasyonla yakalanirken çok sayida suç unsuruna el konuldu.

Süpheli sahis Küçükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi Bilisim Suçlari Sorusturma Bürosunun talimati ile çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Nitelikli Dolandiricilik suçunu bilisim sistemleri kullanarak isledigi tespit edilen 4 süpheliden 3’ü çikarildiklari adli makamlarca tutuklanirken, 1 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA