Hamile Esini 97 Kez Biçaklamis

Balikesir’in Bandirma ilçesi, 15 Subat 2022 günü meydana gelen kadin cinayetinin ilk durusmasi yapildi.

Hamile Esini 97 Kez Biçaklamis
Bandirma Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya, alti ay önce evlendigi, üç aylik hamile esi Hazal Alpyörük’ü (19), 97 yerinden biçaklayarak öldüren Kadir Mese Alpyörük (29) hazir bulunurken, taniklar dinlendi.

Kadir Mese Alpyörük, mahkemede verdigi ifadede, kayinvalidesinin, esini sosyal medyada, 50 bin liraya pazarladigi, esinin içki ve uyusturucu madde kullandigi, esinin, kendisinden degil, baska birinden hamile olabilecegi iddiasinda bulundu. Kadir Mese Alpyörük, Haciyusuf Mahallesi’ndeki evde meydana gelen olayi söyle anlatti:

"Esimle eve girdik. Yatak odasina geçtik. Bu sirada esim yari çiplakti. Babamin evinden getirdigim ekmek biçagi ile önce cinsel organina sapladim. Daha sonra da çesitli yerlerine biçak darbeleri vurdum. Evdeki odadan ve daireden çiktim. Daha sonra belki ölmemistir, ambulansla hastaneye götürürüm düsüncesiyle tekrar eve geldim. Ancak, daire kapisinin üstünde anahtarim kaldigi için içeri giremeyince bahçeden, eve girdim. Esim ölmemisti ve yatakta hiriltilar çikariyordu. Yeniden biçaklamaya basladim. Daha sonra balikhanenin karsisindaki polis karakoluna giderek teslim oldum." dedi.

Alpyörük, mahkeme baskaninin, “Pisman misin?” sorusu üzerine, “Pismanim. Allah’in verdigi cani Allah alir” yanitini verdi.

Otopsi raporunda, cinayetin 25 santimetrelik bir biçakla islendigi, Hazal Alpyörük’ün bas, boyun, sirt ve cinsel organinda toplam 97 kesik bulundugu belirtildi.

Doktor raporunda ise ölen Hazal’in dogacak çocugunun babasinin, Kadir Mese Alpyörük oldugunun belirtildigi açiklandi.

Hazal Alpyörük’ün annesi Sevcan Alpyörük, Kadir Mese Alpyörük’ün sürekli uyusturucu madde kullandigini, kendisine yönelttigi, kizini sosyal medya üzerinden pazarladigi iddiasinin gerçek disi oldugunu belirterek, davaci oldugunu vurguladi.

Sanik avukati, Kadir Mese Alpyörük’ün, akli dengesinin yerinde olup olmadiginin adli tip raporuyla belirlenmesini talep etti. Bu sirada Alpyörük, “Akli dengem yerinde” dedi.

Mahkeme, sanik avukatinin talebi sebebiyle Kadir Mese Alpyörük’ün, akli dengesinin yerinde olup olmadiginin belirlenmesi için hastaneye sevkine karar verdi.

Alpyörük’ün tutukluluk durumunun devamina karar veren mahkeme, durusmayi 2 Haziran 2023 Cuma günü, saat 09.50’ye erteledi.
Kaynak: İHA