Dev Kaya Bir Mahallenin Kabusu Oldu

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bagli Karatape köyünde devasa kaya parçasinin yamacinda kurulan mahalle sakinleri, kayanin yerinden koparak düsme tehlikesinden dolayi geceleri uyuyamiyor.

Dev Kaya Bir Mahallenin Kabusu Oldu
Ilçeye bagli Karatepe köyü Saglamerler Mahallesinde yasayan yaklasik 25 hane, evleri tek katli ve çinko tavanli olmasina ragmen, ufak bir artçi sarsintida dahi korkuyor. Köylülerin korkusu evlerinin yikilmasi ihtimali degil, yamacinda yasadiklari devasa kayanin yerinden koparak evlerinin üzerine düsmesi.

6 Subat’ta meydana gelen büyük Kahramanmaras depreminde kayanin yerinden oynadigini belirten köylüler duruma çözüm bulunmasini istiyor. Geceleri uyuyamadiklarini belirten köy sakini Adem Saglamer, "Geceleri ufacik bir sarsintida evlerimizden çikip kaçiyoruz. Bizim evlerimiz tek katli çinkolu evler ama bu kaya yerinden kopup evlerimizin üzerine dogru gelirse bir facia olur. Nasil bir önlem alinir bilmiyorum ama bizler yetkililerin çözüm bulmasini bekliyoruz" dedi.

Devasa kayanin yamacinda kurulu mahallede yasayan bir baska mahalle sakini Döndü Saglamer ise "Geceleri korkudan uyuyamiyoruz. Bir deprem oldugunda disari kaçiyoruz korkuyoruz yetkililerin çözüm bulmasini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA