Denizli'ye Nefes Aldiracak Dev Proje Açiklandi

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Ankara yolunu Antalya yoluna baglayacak alternatif yeni çevre yolu ile Gökpinar Vali Recep Yazicioglu Baraji çevresinde olusturacaklari 350 bin metrekarelik yenileme alaninin müjdesini verdi. Yeni çalismayla hem trafigin rahatlayacagini hem de kente yeni bir yesil alan kazandirilacagini belirten Baskan Zolan, projenin Denizli’ye nefes aldiracagini söyledi.

Denizli'ye Nefes Aldiracak Dev Proje Açiklandi


Denizli’de her geçen gün artan nüfus ve araç sayisina karsi önlem almaya devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesi, Ankara yolunu Antalya yoluna baglayacak alternatif yeni çevre yolu çalismasini sürdürüyor. Bir süre önce, Aktepe Mahallesi’nde bulunan Akvadi’den baslayarak 2 bin 500 metre uzunlugundaki yolu Akhan Mahallesi’ne, oradan da Ankara yoluna baglayan Denizli Büyüksehir Belediyesi, projenin Antalya yoluna baglanmasi planlanan ikinci etabina kisa süre önce basladi.

Bu çerçevesinde Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Asri Mezarlik’tan baslayarak Gökpinar Vali Recep Yazicioglu Baraji çevresinden, Kayihan, Hürriyet ve Bagbasi Mahallesi’ne, buradan ise Antalya yoluna baglanacak yeni çevre yolunda inceleme yapti. Yaklasik 3,5 km uzunlugunda, 3 akilli kavsak, 2 gidis-2gelis ve parklanma alanlari olmak üzere 40 metre genisliginde yapilan yolda çalisanlara kolayliklar dileyen Baskan Osman Zolan, Denizli’ye nefes aldiracak dev proje hakkinda açiklama yapti.

“Gelecegi planlamaya devam ediyoruz”

Denizli’de trafigi rahatlatarak vatandaslarin daha güvenli ve konforlu seyahat etmesi için bugüne kadar çevre yollari, köprülü kavsaklar, alt ve üst geçitler, akilli trafik yönetim sistemi gibi birçok ulasim yatirimi yaptiklarini anlatan Baskan Zolan, “Çok sükür Denizli’miz kendi esdegerindeki sehirlere göre ulasimda çok fazla sikinti yasamiyor” dedi.

Ulasimda zorluk çekmemek adina gelecegi planladiklarini, bu çerçevesinde yeni çevre yollari açmalari gerektigini belirten Baskan Zolan, “Sehir merkezimiz her geçen gün büyüyor, her geçen gün araç sayisi artiyor. Buna bagli olarak trafik yogunlugu ve araçlarin kullanimi da artiyor. Yeni yollar, alternatif projeler üretmek gerekiyor. Bundan hareket ederek Ankara yolunu Antalya yoluna baglayacak alternatif yeni çevre yolu çalismasi baslattik” diye konustu.



Baraj yolu, Denizli trafigine ayri bir nefes verecek

Bagbasi, Kayihan ve Cumhuriyet Mahallesi’nden Gökpinar Vali Recep Yazicioglu Baraji çevresini takip ederek Fatih ve Deliktas Mahallesini de kapsayan “baraj yolu” diyecekleri bir çevre yolu planladiklarini anlatan Baskan Zolan, “Bu yolumuz Asri Mezarliga kadar ulasacak. Bu güzergah Asri Mezarliktan sonra, daha önce ilk asamasini tamamladigimiz Akvadi’den Akhan Mahallesi’ne ve buradan da Ankara yoluna baglanacak. Sonuç olarak, Antalya yolundan Cumhuriyet, Kayhan, Bagbasi bölgesinden giden trafik, Üçgen Kavsagi’na ugramadan yeni çevre yolu ile Akhan ve ardindan Ankara yoluna çikacak. Bu yeni çevre yolumuz trafikte Denizli’mize ayri bir nefes verecek. Ana güzergahlarda trafik tikandiginda veya olumsuz bir durum oldugunda yeni çevre yolumuz çözüm noktasinda alternatif olacak. Ana arterimiz üzerindeki yükü alacak ve trafigi de dagitmis olacagiz. Gelecekte yasanabilecek nüfus ve araç artisini bu yollarimiz karsilayacak” dedi.



“Denizli’miz ayri bir güzellige kavusacak”

Proje ile Gökpinar Vali Recep Yazicioglu Baraji’nin da Denizli ile bulusmasini saglayacaklarini ifade eden Baskan Zolan, sunlari kaydetti: “Barajla söz konusu yol arasinda kalan bölümde Denizli’mize yeni bir yenilenme alani, yeni bir park ve mesirelik kazandiracagiz. Barajla yol arasindaki 350 bin m’lik alani en kisa zamanda agaçlandirip, peyzaj düzenlemesi yaparak halkimizin kullanimina açmayi arzu ediyoruz. Gezi yollariyla, piknik alanlariyla Denizli’miz burada ayri bir güzellige kavusacak. Insanlarimiz çocuklariyla, aileleriyle, dostlariyla baraj kenarindaki bu güzel alanda bulusup güzel vakit geçirebilecek. Emek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun.”
Kaynak: İHA