BBDSO'da Duygu Yüklü Konser

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi, konuk Nisan Ak’in sefliginde sanatseverlere duygu yüklü anlar yasatti. Nemeth Kuartet grubu da müzigiyle destek verdi.

BBDSO'da Duygu Yüklü Konser
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi, depremde hayatini kaybeden ve yasam savasi devam eden vatandaslarimiza ithafen, ‘Kadinlar Günü Konseri’ ile sanatseverlerin huzuruna çikti. 2019 yilinda Forbes Türkiye tarafindan, otuz yas alti en basarili otuz isme yer verilen “30 under 30” kulübüne seçilme ayricaligina erisen Orkestra Sefi Nisan Ak’in sefliginde essiz performanslar sergilenirken; Andante Dergisi’nin düzenledigi 2017 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yilin Oda Müzigi Toplulugu’ seçilen Nemeth Kuartet grubu müzigiyle geceye renk katti.

Gecenin basinda depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiz için bir dakikalik saygi durusunun ardindan duygularini paylasan Orkestra Sefi Nisan Ak, “Sizleri burada görmek çok güzel. Kadinlar Günü’nü hep bir arada kutluyoruz. Ayni zamanda yasadigimiz deprem felaketinden ötürü çok üzgünüz. Eserlerimizi de bu açidan degistirdik, bugün burada tüm bu hisleri beraber yasayacagiz.” dedi.

Hüzünlü anlarin yasandigi gecede Besteci Merve Dedeoglu’nun Çiçekler Süiti isimli bestesi orkestra tarafindan seslendirilirken, kalplere dokunuldu. Dinleyiciler arasinda yer alan besteci Merve Dedeoglu sahneye çikarak orkestra sefi Nisan Ak ve Bursa bölge Devlet Senfoni Orkestrasi’na tesekkür etti.

Alkislarla ugurlandi

Gülen Ege Serter, Seniz Serter, Pinar Basalak ve Mutlu Varlik Kocaili’den olusan Nemeth Kuartet grubu ile bütünlesen Ak’in sefligindeki orkestra, konser boyunca Bursalilari duygu yüklü bir yolculuga çikardi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni dolduran sanatseverler, performanslarin ardindan sanatçilari hayranlikla alkisladi. Konuk sanatçilar, çiçeklerle sahneden ugurlandi.
Kaynak: İHA