Ordu'da Deprem Seferberligi

Ordu Büyüksehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,4 büyüklügündeki depremin ilk dakikalarindan itibaren bölgeye yardim göndermek için tüm birimlerini seferber etti.

Ordu'da Deprem Seferberligi


Ekipler yola çikti

Depremin duyulmasi ile ilk olarak Baskan Güler’in talimatlari ile gelismis malzeme ve teçhizatlardan olusan Ordu Büyüksehir Belediyesi Arama-Kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Deprem bölgesinde sicak yemek ihtiyacinin karsilanmasina katkida bulunmak içinde Ordu Büyüksehir Belediyesi Mobil Mutfak Tir’i da yola çikti.

Baskan Güler çagrida bulundu, Ordulular seferber oldu

Depremin meydana gelmesinin ardindan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, sosyal medya hesabindan çagrida bulunarak Ordululardan çok acil olarak battaniye ve kislik kiyafet desteginde bulunmalarini istedi. Destek kampanyasi nedeniyle Ordu Büyüksehir Belediyesi çalisanlari da ’acil’ olarak göreve çagrildi. Baskan Güler’in yaptigi çagrinin ardindan Ordulular adeta seferber oldu. Vatandaslar insani ihtiyaç malzemelerinin yer aldigi yardim paketleriyle Büyüksehir Belediyesine akin etmeye basladi.

Ordulularin Büyüksehir Belediyesi’ne getirdigi battaniye, uyku seti, çocuk bezi ve kullanilmamis kiyafetler ise Tirlara yüklenerek deprem bölgesine ulastirilacak.

Baskan Güler: “Yaralari birlikte saracagiz”

Depremin ilk anindan itibaren ekiplerin koordinesini saglayan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, yaralarin sarilmasi için seferber olduklarini söyledi.

Deprem bölgesine insani yardim malzemesi götürülmesi için çagrida bulunduklarini ve saat 13.00’e kadar yardim malzemelerinin toplanacagini aktaran Baskan Güler, “Türkiye’de yasanan deprem ile birlikte ekiplerimiz hazirliklarini yaptilar. Sabah saat 6’da arama ve kurtarma faaliyetlerine katilmak üzere ekiplerimiz yola çikti. Simdi de 5 bin kapasiteli mobil mutfak tirimiz yola çikti. Böyle günlerde birlik beraberligimizi daha anlamli bir sekilde uygulanmasi gerekiyor. Hepimiz birlikte acilarimizi ve eksiklerimizi paylasacagiz. Dolayisiyla Valiligimiz, Büyüksehir Belediyemiz ve tüm sivil toplum kuruluslarimizla birlikte hareket ediyoruz. Böyle günlerde birlik beraberligimizi ortaya koyup kayiplarimizi hissettirmemeye çalisacagiz. Bütün arkadaslarimiz hazirlikta. Tüm ülkemize geçmis olsun diliyorum, kayiplarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Eksiklerimizi bir an önce tamamlayacagiz. Simdi de bir kampanya baslattik. Battaniye, uyku tulumu, çocuk bezi gibi diger ihtiyaç malzemeleri için kampanya baslattik. Zamana karsi bir yaris içerindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA