Yüksekova Kar Altinda

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde aksam saatlerinde bastiran yogun kar yagisi hayati durma noktasina getirirken, araçlar ve tek katli evler kar altinda kaldi.

Yüksekova Kar Altinda
Yüksekova ilçesinde günlerdir aralikli yagan kar yagisi hayati olumsuz etkiliyor. Meteorolojinin sari kodla uyarmasiyla ilçede dün gece saatlerinde baslayan kar yagisi nedeniyle tek katli evler ve araçlar kar altinda kaldi. Çatilardaki buz sarkitlarinin boyu 1 metreyi bulurken, birçok yerlesim yerinin yolu ise ulasima kapandi.

Kis mevsiminin geç geldigini ifade eden Hekim Artik, “Malum bir haftadan fazladir yogun bir kar yagisi var. Dün gece baslayan yogun kar yagisi ilçeyi beyaza bürürken, araç ve tek katli evler ise kara gömüldü. Sanirim bazi vatandaslar araçlari kar altinda kaldigi için yaya olarak islerine geldiler. Biz de is yerlerimizin önünü kardan temizliyoruz. Sanirim kar yeni yeni yüzünü gösterdi” dedi.

Ridvan Akkurt isimli vatandas ise köyden geldigini ve ekiplerin yollari açmak için çalistigini söyleyerek, “Bekledigimiz kar dün geceden beri yagiyor. Insallah kuraklik da bu sekilde biter’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA