Subat'ta Da Dolu Dolu Kültür Sanat

Subat ayi Talas Kültür Sanat etkinlikleri, Yasin Pisgin söylesisi ile start alacak.

Subat'ta Da Dolu Dolu Kültür Sanat
Yazar ve ilahiyatçi Yasin Pisgin’in konusmaci olarak katilacagi ’Hz. Peygamber ve Farkindalik’ konulu söylesi, 8 Subat Çarsamba günü saat 19.30’da Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kültür Merkezinde baslayacak. Bununla birlikte subat ayi boyunca birbirinden önemli etkinlikler gerçeklestirilecek. Müzikten tiyatroya, konferanstan söylesiye kadar birçok önemli programla sanatseverlere keyifli saatler yasatacak. 8 Subat’taki Yasin Pisgin söylesisi ile baslayacak olan Subat ayi Talas Kültür Sanat etkinliklerinin ikinci programi 16 Subat Persembe günü düzenlenecek olan Cahit Zarifoglu’nun ’Yasamak’ isimli tiyatro oyunu olacak. Edebiyat dünyasinin önemli isimlerinden olan Zarifoglu’nun tiyatrosu ERÜ Sabanci Kültür Merkezinde saat 19.30’da baslayacak. Ilgiyle takip edilen yazar ve aile danismani Hatice Kübra Tongar ise 18 Subat Cumartesi günü düzenlenecek ’Çocuklarimizin Hayatinda Biraktigimiz Iz: Çeyiz’ isimli söylesiyle bilgi ve tecrübe paylasiminda bulunacak. Sabanci Kültür Merkezi’ndeki programin baslangiç saati ise 18.00.

Amir Ates ve Grubu Konseri

Subat ayinin en önemli programlarindan birisi de Türk Sanat Müziginin usta bestecisi ve yorumcusu Amir Ates konseri olacak. Amir Ates ve beraberindeki grubun verecegi konserde Kayseri sarkilari seslendirilecek. 24 Subat Cuma aksami saat 19.30’da baslayacak olan program, Erciyes Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek. Subat ayi Talas Kültür Sanat etkinliklerinin son programi ise gazeteci yazar Yusuf Kaplan’in konusmaci olarak katilacagi ’28 Subat Sürecinden 2023 Türkiyesi’ne’ konulu söylesi olacak. 27 Subat Pazartesi günü saat 19.30’da baslayacak söylesi Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleskesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Talas Kültür Sanat etkinlikleri, Talas Belediyesinin diger tüm kültür sanat etkinliklerinde oldugu gibi yine ücretsiz olarak takip edilecek.
Kaynak: İHA