Genç Virtüöz ÇDSO'da Konser Verdi

ÇDSO’nun bu haftaki konserinde Isviçre ve Avusturya’da Uluslararasi Festival ve Akademi çerçevesinde ögrenci olarak birçok konserler veren İçel dogumlu keman sanatçisi Sofiko Tchumburidze solist olarak yer aldi.

Genç Virtüöz ÇDSO'da Konser Verdi
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasi (ÇDSO) konseri, TRT2 Filarmoni Orkestrasi’nin daimi sef ve Genel Müzik Direktörlügü unvani verilen, 2022’den itibaren Lisbon Sao Carlos Opera Genel Müzik Direktörlügü görevini üstlenen ve Adanali sanatseverlerin de begeni ile takip ettigi Italyan Orkestra Sefi Antonio Pirolli tarafindan gerçeklestirildi.

Adana Büyüksehir Belediyesi Konser Salonu’nda verilen konserde, Isviçre ve Avusturya’da Uluslararasi Festival ve Akademi çerçevesinde üstün basarili ögrenci olarak birçok konserler veren ve genç olmasina ragmen birçok basarilar elde eden İçel dogumlu keman sanatçisi Sofiko Tchumburidze solist olarak yer aldi.

Konser programi, Sofiko Tchumburidze’nin, J.Brhams “Kemen Konçertosu” yorumu ile baslarken, konserin ikinci yarisinda, W.A.Mozart’in 38 numarali “Prag” isimli ölümsüz eserini sanat tutkunlari için seslendirildi.

TRT Avaz tarafindan tamami çekilen konsere Adanalilar büyük ilgi gösterdi. Konser sonunda ÇDSO tarafindan orkestra Sefi Antonio Pirolli ve keman sanatçisi Sofiko Tchumburidze’ye birer çiçek verdi.

ÇDSO turneye çikiyor

Öte yandan, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasi, 10 Subat-17 Subat 2023 tarihli konserlerini Dubai turnesinden dolayi iptal etti. ÇDSO 24 Subat 2023 tarihinde Adana’da devam edecek.
Kaynak: İHA