+1 Kuaför

Down sendromlu Ege Kirkik, babasinin kuaför salonunda 8 yildir yari zamanli olarak çalisiyor. Saç yikayip kurutan, etrafi toplayan, ustalarina zaman zaman saç boyama konusunda da yardimci olan Ege, müsterilerin de takdirini topluyor. Isinde oldukça disiplinli ve basarili olan Ege Kirkik, “Allah beni özene bezene yaratti. Isimde çok disiplinliyim. Kendime güveniyorum” dedi.

+1 Kuaför
21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunmasi nedeniyle down sendromlu olarak dünyaya gelen 17 yasindaki Ege Kirkik, Izmir’in Karabaglar ilçesinde uzun yillar kuaförlük yapan babasi Hakan Kirkik’in yaninda çalisiyor. Okuldan arta kalan zamanlarda solugu babasinin yaninda alan Kirkik, kuaför salonunun adeta eli ayagi oluyor. Etrafi toplayan ve ustalarina saç yapimi konusunda yardimci olan Ege, müsterilerin de gözbebegi oldu. Isinde çok disiplinli oldugunu söyleyen Ege Kirkik, bazi müsterilerin sirf kendisi ile sohbet etmek için kuaför salonuna geldigini belirtti.



“Müsterilerin güvenini bosa harcamiyorum”

Kuaför salonunda babasiyla çalismaktan çok mutlu oldugunu belirten Kirkik, “Yari zamanli olarak bu dükkanda babamin yaninda çalisiyorum. Burada etrafi topluyorum, saç yikayip kurutuyorum, boya yapiyorum. Benim hedefim her zaman oldugu gibi babamla çalismak. Babam benim yanimda oldugu için kendimi çok mutlu, çok neseli hissediyorum. Dükkana sirf benim için gelenler oluyor. Onlarla sohbet edip kahve içiyoruz. Müsterilerin güvenini bosa harcamiyorum. Burada çalisip emegimin karsiligini aliyorum. Allah beni özene bezene yaratti. Isimde çok disiplinliyim. Kendime güveniyorum. Annemin, babamin, kardesimin caniyim” diye konustu.



“Burasi Ege’siz olmaz”

Baba Hakan Kirkik ise, “Ege buranin merkezi gibi. Ege usta da olur, kalfa da olur, çirak da olur ama burasi Ege’siz olmaz. Ege’nin özel müsterileri var. Saçini yaptirmak için gelmeseler bile onunla kahve içmek, müzik dinlemek için buraya gelen müsterilerimiz oluyor. Ege bizim baslica yardimcilarimizdan. Dükkanimizi derler toplar, müsterilerine çok güzel hizmet eder. Onun için iyi yolda devam eden bir kalfa yardimcisi diyebiliriz” dedi.

Müsterilerden Afet Uyan da, “Ege çok akilli bir çocuk. Onu çok seviyorum. O herkes tarafindan çok seviliyor. Babasini 4 yasindan beri tanidigim için Ege’nin babaannesi gibiyim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA