'Eczaci Asistanligi' Kursu Basliyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin Kayseri Eczaci Odasi ile is birliginde gerçeklestirecegi ve Türkiye’de alaninda bir ilk olacak ‘Eczaci Asistanligi’ Kursu ilk dersi, 4 Subat 2023 tarihinde saat 10.30’da KAYMEK Sümer Tesisi’nde yapilacak tanitim programi ile basliyor.

'Eczaci Asistanligi' Kursu Basliyor
Büyüksehir Belediyesi Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in her alanda egitime önem veren hizmet anlayisi ve talimatlari ile vatandaslarin talepleri dogrultusunda 11 farkli birimiyle sehir merkezinde ve tüm ilçelerde 39 farkli tesiste 52 farkli noktada, hizmetlerini yürüten KAYMEK, çagin ve saglik alaninin ihtiyacini göz önünde bulundurarak ‘Eczaci Asistanligi’ kursu düzenliyor. Tesislerinde sagladigi hizmetlerle on binlerce insanin hayatina dokunan, mesleki egitim ve kurslari ile ömür boyu ögrenmeye katki sunan KAYMEK, Türkiye’de bir ilki hayata geçirdi. Geçtigimiz günlerde Büyüksehir Belediyesi Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ve 12. Bölge Kayseri Eczaci Odasi Yönetim Kurulu Baskani Uzm. Ecz. Ugur Nuri Akin’in katilimlariyla KAYMEK ile Kayseri Eczaci Odasi arasinda ‘Eczaci Asistanligi ile Sanat ve Mesleki Kurslar Düzenlemesine Iliskin’ is birligi protokolü imzalanmisti. Protokol dogrultusunda kollari sivayan Büyüksehir KAYMEK, ’Eczaci Asistanligi’ Kursu basvurularini 18 Ocak 2023 tarihinde baslatti. Kayserililerin yogun ilgi göstermesiyle kayitlarin baslamasiyla birlikte ilk dakikalar içerisinde tam kapasite dolan ‘Eczaci Asistanligi’ kursunun ilk ders zili, 4 Subat Cumartesi saat 10.30’da çalacak. Eczacilarin ihtiyaç duyduklari nitelikli Eczaci Asistanlari yetistirecek kursun ilk ders gününde KAYMEK Sümer Tesisi’nde tanitim programi düzenlenecek. Kursun ilk ders gününde ayricalikli bir baslangiç olmasi adina düzenlenecek olan tanitim programinda kursiyerlere kursun amaciyla ilgili gerekli bilgiler verilecek.

’Eczaci Asistanligi’ Kursu çerçevesinde uzmanlar tarafindan verilecek egitimlerle eczacilarin ihtiyaç duyduklari nitelikli eczaci asistanlari yetistirilerek hem sektörün yetismis personel ihtiyaci karsilanacak hem de bu alanda kendini gelistirmek ve çalismak isteyen vatandaslara istihdam imkâni sunulmus olacak.
Kaynak: İHA