Bayburt'ta Çocuklarin Kar Eglencesi

Karin keyfini soguk havaya aldiris etmeden kizak ve posetlerle kayarak gönüllerince eglenen çocuklar çikardi.

Bayburt'ta Çocuklarin Kar Eglencesi
Bayburt’ta 2 gündür araliklarla devam eden kar yagisinin ardindan çocuklar kendilerini disari atti. Mahalle ve sokak aralarinda bulduklari posetlerle, plastik siselerle kayarak eglenceli vakit geçiren çocuklar, gönüllerince eglendiler. Kar yagisina sevinen çocuklar uzun bir aradan sonra kari firsat bilerek yariyil tatilinde kizaklariyla, posetleriyle kaymanin keyfini doyasiya yasadilar.

Sokakta bulduklari köpege ’Duman’ ismini veren ve aileleri gözetiminde köpegi sahiplenen çocuklar hep birlikte soguk havaya aldiris etmeden gönüllerince eglenmeyi bildiler. Karda kayan çocuklara eslik eden sadik dost Duman ise çocuklarin kucaginda kizak keyfi yapti. Evlerinin arkasinda bulunan dik yolu kayarak kendilerince kayak pisti haline getiren çocuklarin eglenceli halleri ise renkli görüntüler olusturdu.

Yariyil tatilini firsat bilen ve annesinden izin alip kaymaya geldigini söyleyen çocuklardan Eren Biber, "Okullar tatil, biz de yagan karin keyfini çikariyoruz. Biz kayiyoruz, köpegimiz Duman’da geliyor, bize eslik ediyor. Biz onu, o da bizi seviyor" dedi.

Duman’in kendilerini yalniz birakmadigini ifade eden ve sabahtan beri birlikte vakit geçirdiklerini belirten bir diger çocuk Kübra Kir, "Kar yagdi, karin tadini kizakla, posetle kayarak çikariyoruz. Köpegimiz Duman da bizimle kaymayi çok seviyor, bizi hiç yalniz birakmiyor. Biz çok oyun oynamiyoruz, en çok kaymayi seviyoruz" diyerek konustu.

Tatil günlerini kayarak degerlendirdiklerini belirten çocuklardan Özgür Kir ise, "Okullarin açilmasina az bir zaman kaldi, okullar açilmadan karin tadini çikarmaya çalisiyoruz. Köpegimizle birlikte hep oyunlar oynuyoruz, köpegimiz bizi asla yalniz birakmiyor. Biz de onu gezdiriyoruz, kaymaya birlikte geliyoruz" seklinde konustu.

Sabahin erken saatlerinde kaymaya çikan çocuklar, öglen saatlerine kadar kayan çocuklar sonrasinda kartopu oynayip, kardan adam yaptilar. Çocuklarin kar keyfi ise annelerinin eve çagirmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA