Çaycuma Sera Osb Altyapi Insaati Tamamlandi

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi’nin ev sahipliginde Vali Mustafa Tutulmaz’ in katilimlariyla, Zonguldak–Çaycuma Tarima Dayali Ihtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgesi yatirimci toplantisinin ikincisi gerçeklesti.



Toplantinin açilisini Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Metin Demir yapti. Baskan Demir, Sera Organize Sanayi Bölgesi’ nin gelisim sürecinden bahsederek toplantinin yapilis amaci ve programi hakkinda katilimcilari bilgilendirdi.

Haziran ayinda altyapinin bitecegini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz “ Nitelikli gidaya olan ihtiyaç her geçen gün artiyor. Gelecek tarimda. Bu anlamda Zonguldak–Çaycuma Tarima Dayali Ihtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak teknolojik seralar bu amaca hizmet edecek. Yatirimcilarimizin birlikte hareket ederek ölçek ekonomisinden istifade etmeleri çok önemli. Organize Sanayi Bölgemizin alt yapi insaati hizla ilerliyor. Haziran ayi sonuna kadar alt yapi insaatinin tamamlanacagini ön görüyoruz. Bu baglamda üst yapiya yönelik, üretime yönelik hazirliklarinda simdiden yapilmasi gerekiyor. Yatirimcilarimizi tebrik ederim. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskanimiz Metin Demir’i gayretlerinden ve çalismalarindan dolayi kutluyorum “ dedi.



Programda ilk sunumlari GreenQ Tarimsal Danismanlik Firmasi yetkilileri Mutlu Akinci ve Ibrahim Yilmaz yapti. Sunumlarinda ön fizibilite raporunun güncel durumu ve seralarin isletilmesi ile ilgili bir model önerisini anlatildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Metin Demir’in moderatörlügünde ilerleyen toplantinin devaminda Zonguldak TSO Danisman Mühendis Mehmet Zekai Aktan, seralarda isitma sistemi tasarimi, kurulum süreci ve isletme maliyetleri konusunda katilimcilari bilgilendirdi.

Sera Organize Sanayi Bölgesinin; ‘Tedarik, Üretim, Pazarlama, Ambalajlama, Satis’ kapsaminda ortak hareket edilmesi ile ilgili bir model hakkinda Mali Müsavir Hasan Kahveci tarafindan bir sunum yapildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Zonguldak Odalari Akademik Danismani Doç.Dr.Ferdi Kesikoglu UR–GE destekleri ve tesviklerle ilgili katilimcilari bilgilendirdi.

Zonguldak Tarim Il Müdürü Cemalettin Çatakli’nin Tarim Bakanligi desteklerini anlattigi sunum sonrasinda, Ziraat Bankasi Zonguldak Subesi Müdürü Vural Çapar bankanin seralar ile ilgili yatirim ve isletme asamasinda ki kredi desteklerini anlatti. Yatirimcilarin görüs birligi ile parsel seçimleri yapildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Metin Demir, “Sera Organize Sanayi Bölgesi yatirimcilarimiza ve sunumlari ile önümüzü aydinlatan katilimcilara çok tesekkür ediyorum. Valimiz Mustafa Tutulmaz çalismalarimizda yanimizda yer alarak bizleri desteklemekte ve süreçleri yakindan takip etmektedir. Bu toplantimizda da yanimizda olmus bizlere güç vermistir. Kendilerine tesekkür ediyorum. Çalismalarimizi hiz kesmeden sürdürüyoruz. Insallah alt yapi yatirimlarinin tamamlanmasinin ardindan 2022 yili ikinci yarisinda üst yapi insaatlarimiza baslayacagiz “dedi.

Kaynak: İHA