Depremler Kus Satislarini Patlatti

Merkez üssü Kahramanmaras olan 11 ili etkileyen depremlerin ardindan muhabbet kusu satislarinda ciddi oranda artis yasandi.

Depremler Kus Satislarini Patlatti
Asrin felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasi sarsintilardan önce hayvanlarin garip davranislar sergiledigi iddialari yeniden gündeme gelmesi ve bazi bilim insanlarinin hayvanlarin depremin öncül sarsintilarini saniyeler veya dakikalar önce hissedebilecegi yönündeki açiklamalari kus satislarini artirdi.

Petshoplarda kus satislarinin yani sira kedi ve köpek satislarinda da artis oldugu ifade edildi.

“Depremle birlikte hayvanlarin ne kadar degerli ve kiymetli oldugunu anladik” diyen petshop sahibi Songül Üstündag, depremden önce kus satislari düsük iken suanda asiri derece de talep oldugunu söyledi.



Bazi vatandaslar depremden önce kuslarin asiri ses çikardiklarini, huzursuz olduklarini dile getirdiklerini anlatan Üstündag, “Bazi müsterilerimiz geldi. Depremden önce kuslarin çirpindigini, depremin olacagini hissettiklerini söylediler. Bu nedenle suan kuslara asiri bir talep var. En az üç dakika önceden uyardiklarini söylüyorlar. Bu üç dakikada insanlar için evden kaçis demektir. Çok büyük bir süre” dedi

Diger hayvanlardan da kedilerin deprem öncesi asiri tedirgin olduklari, miyavladiklari, kendilerini hirpaladiklarini bazi müsterilerin anlattiklarini kaydeden Üstündag, “Hayvanlarin ne kadar kiymetli olduklarini anladik. Insanlarla iç içe olduklarini, onlari koruduklarini görüyoruz. Deprem bölgesinden de bu tür haberler aliyoruz. Deprem sonrasi bazi hayvanlarin yerini gösterdigine dair haberler geliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA