Aydin'da Çocuklar Yüzme Ögrenmeye Devam Ediyor
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yürütülen ‘Yüzme bilmeyen kalmasin’ projesi çerçevesinde Aydin’da egitimler araliksiz devam ederken, su ana kadar 10 bin çocugun egitim alarak yüzme ögrendigi ifade edildi.

Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü vatandaslari spora yönlendirmek için çalismalarini sürdürürken, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol sonrasinda 81 ilde hayata geçirilen ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi Aydin’da da araliksiz devam ediyor. Geçtigimiz yil bakanligin 10 bin kisiye yüzme ögretme hedefini asan Aydin’da, proje çerçevesinde de Efeler ve Didim ilçelerindeki portatif yüzme havuzlari ile Nazilli yari olimpik yüzme havuzunda 2022 yili içerisinde de binlerce kisiye yüzme egitimi verildi.
Il genelindeki egitimler 2023 yili içerisinde de araliksiz devam ederken, Bakanligin 30 bin kisiye yüzme ögretme hedefi istikametinde Efeler, Çine, Didim portatif yüzme havuzlari ile Nazilli yari olimpik yüzme havuzunda 18 antrenör esliginde çalismalar sürüyor.
Konu ile ilgili Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada “Bakanligimizin Yüzme Bilmeyen Kalmasin projesi çerçevesinde ücretsiz yüzme kurslarimiz hiz kesmeden Nazilli Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nda sürüyor” ifadelerine yer verildi.
