Bitlis'ten Deprem Bölgesine 'Sevgi Bagi'

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Anaokullarinda görev yapan gönüllü ögretmenler depremden etkilenen çocuklarin yaralarini sarmak için ‘Sevgi Bagi Kampanyasi’ baslatti.

Bitlis'ten Deprem Bölgesine 'Sevgi Bagi'
Türkiye, Kahramanmaras merkezli 7.6 ve 7.7 büyüklügündeki yikici depremlerin yaralarini sarmak için tek yürek olmaya devam ediyor. Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan depremzedelerin tüm temel tüketim ve giyecek yardimlari hizli bir sekilde karsilanirken bölgede yasanan agir travmadan en fazla nasibini alan ise çocuklar oldu. Afet bölgesindeki çocuklarin yüzünü güldürebilmek için Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Cumhuriyet Anaokulu, Sahil Anaokulu, Yunus Emre Anaokulu, Ilk Adim Anaokulu, Faki Teyran Anaokulu ve ilçe merkezinde bulunan tüm anaokullarinda görev yapan okul müdürleri ve okul öncesi ögretmenleri tarafindan ‘Bizi Sevgi Iyilestirir’ sloganiyla ‘Sevgi Bagi Kampanyasi’ baslatildi. Kampanya çerçevesinde deprem bölgesindeki tüm çocuklarin yaralarini sarmak için çesitli oyuncaklar ve kirtasiye malzemeleri toplandi. Deprem bölgesinde oyuncaga ihtiyaci olan tüm çocuklar için baslatilan kampanyaya bölge halki ve Türkiye’nin dört bir yanindan destek yagdi. Gönüllü ögretmenlerin destegiyle toplanan binlerce oyuncak ve kirtasiye malzemeleri afet bölgesine gönderilecekken minikler tarafindan bagislanan oyuncaklarin üzerindeki notlar ise görenleri duygulandiriyor.

“Oyuncak bir çocugun arkadasi, sirdasi, yoldasidir”

Oyuncaklarin çocuklarin üzerinde olumlu etki olusturacagini dile getiren Cumhuriyet Anaokulunda okul öncesi ögretmeni Selin Haciademoglu, “Ülkemizde çok yikici bir deprem yasadik. Bu depremde yetiskinler kadar çocuklarimiz da çok etkilendi. Bu yüzden bizler de ‘Sevgi bagi’ projesi yapmaya karar verdik. Projemizi Kaymakamlik bünyesinde yürütüyoruz. Çocuklarimizin su an da ihtiyaci olan seyin oyuncak oldugunu düsündük. Çünkü oyuncak bir çocugun arkadasi, sirdasi, yoldasidir. Bizler çocuklarimizin yüzündeki o tebessüme dokunus olmak istiyoruz. Bu yüzden gelin hep birlikte sarilalim. Oyuncak yardimlari gelince gerçekten çok duygulaniyoruz. Çünkü bizim yetistirdigimiz çocuklarin bu derece duyarli hareketleri bize çok büyük kazanimlar sagliyor. Orada bulunan arkadaslarina yardim etmek ve hepsi sevgilerini göndermek istiyor. Bu bir yandan bizleri gururlandirarak tebessüm ettiriyor diger yandan ise böyle bir sey yasadigimiz için üzgünüz. Yardim toplama kampanyasina katilirken bir çocugumuz ‘arkadasim sana mama, kiyafet ve oyuncak aldik. Seni çok seviyoruz, sana sevgimi gönderiyorum lütfen bunlari giy’ diye bir not yazdigini gördüm. Onu görünce çok begendim ve mutlu oldum. Projemize 1 Mart’a kadar destek bekliyoruz. Deprem bölgesine topladigimiz materyalleri bizzat ögretmen arkadaslarimiz ile birlikte götürecegiz. Oraya gidince çocuklarimiza egitimler yaparak onlara psikososyal destekte saglayacagiz” dedi.



“Hiçbir çocugun oyuncaksiz kalmamasini umuyoruz”

Tatvan Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügünden destek alarak projeyi yürüttüklerini ifade eden okul müdürü Okan Katar ise “‘Sevgi bagi’ projesini ilk olarak Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Hüseyin Uludag’a ilettik. Kendisi bunu büyük bir destek ile karsiladi. Tatvan Kaymakamimiz Dr. Remzi Demir’e iletilmemiz neticesinde kendisi de büyük bir destek verdi. Herkes büyük bir heyecan ile deprem bölgesindeki çocuklarimiza oyuncaklarin kavusmasini bekliyor. Gecemizi gündüzümüze katarak oyuncaklarimizi topladik. Türkiye’nin tüm illerinden bizlere oyuncaklar geldi ve gelmeye devam ediyor. 1 Mart’a kadar projemiz devam edecek. Oraya gittigimiz zaman hiçbir çocugun oyuncaksiz kalmamasini umuyor, hiçbirinin umudu kirilmasin istiyoruz. Onlar bu oyuncaklari aldigi zaman oyuncaklarina sevgiyle sarilabilsinler ve bir nebze olsa onlari mutlu olsunlar istiyoruz. Herhangi bir yerde yangin çiktigi zaman olay yerine itfaiye ekibi gider ve o yangini suyla söndürür, Çocuklarimizin içlerinde büyük bir yangin var ve o yangini biz oyuncak ve sevgimizle söndürmek istiyoruz. Oyun ve oyuncak onlari iyilestirecek. Çocuklarimizin içindeki yangini söndürmek istiyorsaniz birer tane oyuncak bagislamanizi rica ederiz. Bizim gelecegimiz için onlar çok önemli. Gelecegin toplumunu onlar olusturacak. Çocuklarimiz gelecegin avukati, doktoru, kaymakami, valisi, ögretmeni olacak. Ruh hali iyilesmis, sevgiyle büyütülmüs çocuklar bizi yönetsin istiyoruz. Tatvan’daki tüm okullarin projede büyük bir destegi var. Su an da o okullarda da çok fazla oyuncaklar toplandi. Biz gezici okul tirimizla oyuncaklarimizi doldurup deprem bölgesindeki afetzede çadirlarini dolasarak orada psikososyal destek egitimleri düzenleyecegiz. 1 hafta boyunca o bölgelerde egitimlere devam edecegiz” diye konustu.



“Herkes sevgiyle yasasin istiyoruz”

Çocuklari iyilestirecek olan seyin oyuncak oldugunu dile getiren Katar, “Biz onlara sarildigimiz zaman acilari bir nebze olsun hafiflerse eger ne mutlu bizlere. Bu dünyadaki en büyük amacimiz herkes sevgiyle yasasin istiyoruz. Çocuklarimizi da iyilestirecek sey oyun, oyuncak oldugu için ‘Oyun Iyilestirir’ sloganiyla deprem bölgesine dört gözle gitmeyi arzuluyoruz. Deprem 11 ilimizi birden yikti ve tüm ülkeyi de olumsuz etkiledi. Travma çok büyük bir boyutta. Hep birlikte elimizi tasin altina koyup bu aciyi paylasmamiz gerekir. Bizim okulda 2 oda dolusu oyuncak toplandi. Yaklasik 2 bin adet pelus oyuncak oldugunu düsünüyoruz. Bize gelen nakdi yardimlari da pelus oyuncaklara dönüstürmeyi istiyoruz. Bizler küçükken oyuncagimiza sarilip onunla sohbet eder onu yastik yapar huzurla uyurduk. Su anda onlara en iyi gelecek, onlari iyilestirecek ve mutlu edecek seyin oyuncak oldugunu düsünüyoruz. Haydi sevgimizi kalbimizde var olan sevgimizi paylasalim. Tatvan ilçesinde toplanan oyuncaklar bir tiri doldurur derecesinde oldugunu tahmin ediyoruz. Ama daha fazlasini istiyoruz. Lütfen herkes elini kalbine son bir kez koyarak kalbinizdeki sevgiyi çikarip bizlere yollayin. Bizler de bunu oradaki çocuklara yollayalim” diye konustu.

Kaynak: İHA