Hastane Sinifi Hazirliklari Basladi

Milli Egitim Bakanligi tarafindan hastanede tedavi gören ögrenciler için açilmasi planlanan hastane siniflari çerçevesinde Bayburt’ta çalismalar basladi.

Hastane Sinifi Hazirliklari Basladi
Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Bayburt Devlet Hastanesi yöneticileriyle bir araya gelerek hastanede açilmasi planlanan hastane sinifi hakkinda görüsmeler gerçeklestirip ihtiyaçlara dair tespitlerde bulundu.

“MEB: Ihtiyaç duyulan her hastaneye ‘hastane sinifi’ kurulacak”

Saglik problemleri nedeniyle evde ya da hastanede tedavi gören ögrencilerin egitimlerine devam edebilmeleri için 81 ilde istenen her noktaya hastane sinifi kurulacagi açiklandi.

Açiklamada, saglik problemleri nedeniyle saglik kuruluslarinda yatarak tedavi gören zorunlu ögrenim çagindaki çocuklarin egitimlerini sürdürmeleri için hastane bünyesinde veya evde tedavisi devam eden çocuklarin ayagina egitim hizmeti götürdüklerini belirtti.

Saglik problemleri nedeniyle hastanelerde yatarak tedavi gören ögrencilerle uzun süre tedavi gerektirdigi için evde egitim alan ögrencilerin hayattan kopmamalari ve egitimlerini aksamadan sürdürebilmeleri için ögretmenlerin büyük fedakarlik gösterdigi ifade edildi.
Kaynak: İHA