Çinarsuyu Depremzedelere Yuva Oluyor

Depremzede refakatsiz çocuk ve depremden etkilenen ailelerin barinma, bakim ve psikososyal destek alacaklari proje “Can Suyu Çinarsuyu Psikososyal Destek Kampi Projesi” Ordu Büyüksehir Belediyesi ve du Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ortakliginda hazirlaniyor.

Çinarsuyu Depremzedelere Yuva Oluyor
Merkez üssü Kahramanmaras olan ve 11 ili etkileyen depremle birlikte refakatsiz kalan çocuklarin ve depremden etkilenen ailelerin bakim, barinma ve psikososyal ihtiyaçlarina yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi harekete geçti. Bu kapsamda paydas kurumlarla ortaklasa çalisma yürüten Bakanlik, Ordu’da Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile Ordu Büyüksehir Belediyesinin is birliginde depremzede refakatsiz çocugun ve depremden etkilenen ailelerin bakim, barinma ve psikososyal ihtiyaçlarini karsilayacak “Can Suyu Çinar Suyu Psikososyal Destek Kampi Projesi” için dügmeye basti.

Çinarsuyu sosyal hizmet kampina dönüsüyor

Bu proje ile hem lokasyonu hem de fiziksel sartlarinin uygunlugu neticesinde Ordu Büyüksehir Belediyesinin istirak sirketi ORKENT isletmesinde olan Ünye Çinar Suyu Tabiat Parki depremzede refakatsiz çocuklar ve depremden etkilenen aileler için sosyal hizmet kampina dönüstürülüyor.

Bakim, barinma ve psikososyal destek verilecek

Proje ile refakatsiz çocuklarin ve depremden etkilenen ailelerin barinma ihtiyaci Ünye Çinar Suyu Tabiat Parki’nda bulunan bungalovlar ile giderilecek. Projenin olusturulma amaci olan psikososyal destek, sivil toplum kuruluslari ile psikolog, pedagog, çocuk gelisimci ve sosyologlar esliginde çocuklarin yasadiklari travma en aza indirilecek.

Çocuklar için çesitli atölyeler kurulacak

Ayni zamanda çocuklarin bir an önce günlük rutinlerini devam ettirebilmelerini saglamak amaciyla el sanat atölyesinden robotik kodlama atölyesine, meslek atölyesinden çesitli spor dallarinda kullanilabilecek spor sahalari ile verimli zaman geçirmeleri saglanacak.
Kaynak: İHA