Konya’nin Derebucak ilçesinde depremzede ailelere destek olabilmek için atki, eldiven, bere, yelek ve uyku tulumlari üretiliyor.
Kahramanmaras merkezli yasanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardindan yaralari sarmak için harekete geçen vatandaslar, depremzede ailelere yardim eli uzatabilmek için günlerdir adeta seferber oldu. Derebucak ilçesine bagli Gencek Mahallesinde yasayan kadinlar, Ilçe Müftülügü bünyesinde yer alan 4-6 Yas Kur’an Kursu Ögreticisi Rabia Bas’in önderliginde harekete geçti. Mahalle sakini kadinlar, depremzede aileler için, atki, eldiven, bere ve yelek ördü. Hanimlar tarafindan örülerek deprem bölgesine gönderilen giyim malzemelerinin üzerinde ilistirilen notta, “Konya Derebucak Gencek Mahallesinden kucak dolusu selamlar. El örgümüz seni simsicak tutsun, isinip o güzel gülüsünle dünyayi aydinlatmaya devam et. Allah’a emanet ol” ifadeleri yer aliyor.
Öte yandan, Derebucak Halk Egitim Merkezi’ne bagli kurs merkezlerinde deprem bölgesindeki vatandaslar ve bölgede görev yapan görevliler için uyku tulumu üretimine hiz verildi.
Derebucak Kaymakami Ömer Levent Türk de, Halk Egitim Merkezi bünyesinde yürütülen çalismalari yerinde görmek amaciyla kurslari ziyaret etti. Ilçe Milli Egitim Müdürü Bilal Akçay, usta ögrenciler ile kursiyerler tarafindan gönüllü olarak gerçeklestirilen çalismalar hakkinda Kaymakam Türk’e bilgiler verdi.