Yüksekovali Ögrencilerden Depremzedelere Odun Sobasi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki ögrenciler tarafindan üretilen 110 odun sobasi depremzedelere gönderildi.

Yüksekovali Ögrencilerden Depremzedelere Odun Sobasi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ilin etkilendigi depremler sonrasi yaralarin sarilmasi için çalismalar devam ediyor. Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ögretmen ve ögrencileri de deprem bölgesinde kullanilmak üzere soba üretimine basladi.

15 kisinin katilimiyla lisenin atölyesinde yapilan çalismalar sonucunda ilk etapta tamamlanan 110 adet soba depremzedelere gönderildi.

Atölyede incelemelerde bulunan Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, kaymakamligin organizasyonda tüm Yüksekovalilarin el ele vererek 30’un üzerinde kamyon ve tir dolu malzemeleri deprem bölgelerine gönderdiklerini belirterek, “Yüksekova ilçemizde 210 ailemiz, 683 nüfusumuzu biz misafir ettik. Yüksekovalilara tesekkür ediyorum; evlerini, kapilarini, gönüllerini açtilar. Hiçbir para ve kira talep etmeden 210 aileyi evlerinde barindiriyorlar. Bizdeki bu beraberlik anlayisi oldugu sürece her felaketin üzerinden gelecegiz insallah. Bizler de kalbimizden ve gönlümüzden onlarin acilarini ve üzüntülerini hissediyoruz. Onlarin acilarina, üzüntülerine bir nebzede olsun ilaç olmaya çalisiyoruz. Insallah depremin yaralarini sarincaya kadar yardimlarimiz devam edecektir. Bugün Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ögretmen ve ögrencileri bir araya gelerek deprem bölgesi için 110 adet soba ürettiler. Bu sobalari birazdan deprem bölgelerine gönderecegiz” dedi.

Yüksekova Kaymakami Çimsit’e, Yüksekova Belediye Baskan Yardimcisi Feyzi Yildirim, Hakkari Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Yüksekova Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Atael de eslik etti.
Kaynak: İHA