Merkezefendi'de Deprem Eylem Planinin Ilk Adimi Atildi
Merkezefendi Belediyesi tarafindan ‘Merkezefendi Ilçesinde Depremden Kaynakli Can ve Mal Kayiplarini Önlemeye Yönelik Eylem Plani’ bilgilendirme toplantisi düzenlendi. Baskan Dogan, “Depremle mücadele etmemizin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz. Bilimin isiginda olusturdugumuz eylem planlarimiza devam edecegiz” dedi.

Depreme yönelik faaliyetlerini sürdüren Merkezefendi Belediyesi, vatandasi bilgilendirmek ve ihtimal bir depreme hazirlikli olmak için çalismalarina devam ediyor. Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan ile Prof. Dr. Halil Kumsar konusmaci olarak katildigi ‘Merkezefendi Ilçesinde Depremden Kaynakli Can ve Mal Kayiplarini Önlemeye Yönelik Eylem Plani’ bilgilendirme toplantisi Merkezefendi Kültür Merkezi’nde vatandaslarin yogun katilimi ile gerçeklestirildi.
Yaklasik üç saat süren toplantiya meclis üyeleri, sivil toplum kuruluslarinin ve derneklerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.
Bilim insanlari vatandaslari bilgilendirdi
Deprem olgusu ve Denizli’nin depremselligi hakkinda açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Halil Kumsar, Türkiye ve Denizli genelindeki diri fay hatlari hakkinda bilgiler verdi. Kumsar, Denizli’nin geçmis dönemlerde yasamis oldugu depremlerden bahsederek seminere gelen vatandaslari bilgilendirdi. Mevcut yapilarin deprem performansini degerlendiren Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan, seminerde binalarin deprem performansi degerlendirme ihtiyacinda kime basvurulmasi gerektigini ve deprem hasarlarinin önemli sebeplerinden bahsetti. Depremde kirislerin ve kolonlarin önemini belirten Kayhan, depreme dayanikli yapi tasarimlariyla ile ilgili de bilgiler verdi. Gerçeklestirilen sunumlarin ardindan Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan, Prof. Dr. Halil Kumsar ve Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, kendilerine yöneltilen sorulari cevaplandirdi. Vatandaslar, böyle bir bilgilendirme toplantisinin yapilmasindan memnun olduklarini da dile getirerek Baskan Dogan ve profesörlere tesekkür ettiler. Soru-cevap kisminin ardindan bilgilendirme toplantisi sona erdi.
“Alinacak önlemleri hemserilerimizle paylasiyoruz”
Bilimin isiginda çalistiklarini ifade eden Baskan Dogan, “Depremin risklerini, önlemleri dogru ve hizli bir sekilde alarak Denizli halki ile paylasmamiz gerektigini düsündük. Ilçemiz ve ilimiz deprem bölgesinde bulunuyor. Bunun bilincinde ve farkinda olmamiz çok önemli. Bu gerçekten kaçmadan, depremle mücadele etmemizin ne kadar kiymetli oldugunu biliyoruz. On bir ilimizin etkilendigi depremlerde vefat eden vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet ve yakinlarina bassagligi, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum” dedi.
“Kargasayi ve telasi yok etmek istiyoruz”
Deprem odakli çalismalar gerçeklestirdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Göreve geldigimiz tarihten itibaren ilçemizde depreme yönelik çalismalar gerçeklestirdik. AKUT’a her anlamda destek sagladik ve birlikte çalistik. Deprem aninda toplanilacak alanlarimizi belirledik. Bugün itibariyle farkindaligimizi bu toplantiyla birlikte Merkezefendimizden baslayarak genele yaymaya çalisacagiz. Su an yasanan kargasayi, telasi, bilgi kirliligini yok etmek istiyoruz. Depremden korkmayarak depremle nasil mücadele edilir, nasil yasanir ve hangi önlemler alinir diye yola çikacak olursak dogru sonuca ulasacagiz” ifadelerini kullandi.
“Belediyemizde acil durum ekibimiz mevcut"
Denetimlerin devam ettigini söyleyen Baskan Dogan, “Binalarin dayanikli olup olmadigina dair, birçok kriterden olusan hizli bina taramasini hazirlayarak, vatandasimiza bilgi vermek ve yol göstermek istiyoruz. Aksi durumda belediyemize ait hukuki sorumluluklarimizin da çok agir oldugunu biliyoruz. Zemin etüdü ve binanin yapisi deprem öncesi yapacagimiz çalismalar. Bu eylem planimizin içerisinde, deprem ani ve sonrasi yapacagimiz faaliyetler de bulunuyor. Belediyemizde acil durum ekibimiz mevcut. Bizler, bu ekibimizi ve ekipmanimizi daha da gelistirecegiz. Ekiplerimiz, kolon ve kiris konusunda sürekli denetimler gerçeklestiriyor. Bu denetimlerimize devam edecegiz” dedi.
