Depremzedeler 'Üsümesin' Diye Seferber Oldular

Tokatli kadinlar depremzedelerin beden ölçülerine göre kislik kiyafetler dikerek hediye ediyor.

Depremzedeler 'Üsümesin' Diye Seferber Oldular
Kahramanmaras’ta yasanan iki büyük depremin ardindan depremzedelerin yaralarini sarmak için baslatilan seferberlik devam ediyor. Tokatli kadinlar, "asrin felaketi" olarak nitelenen depremde magdur olanlar için yogun mesai harciyor. Tokat’a gelen depremzedelerin beden ölçülerine göre kiyafetler üreten kadinlar, hayir duasi alabilmek için adeta birbirleriyle yarisiyor. Tokat Belediyesi Hanimelleri Merkezinde kiyafet diken kadinlardan Hülya Yildirim, "Eger küçücük bir yüregi isitabilirsek ne mutlu bize. Hepsinin acisini biz de burada yasiyoruz. Rabbim bir daha böyle sikinti göstermesin bizlere" dedi.

Hatice Aktürk ise diktikleri kiyafetleri kente gelen depremzedelere ulastirildigini belirterek, "Diktigimiz bir kiyafeti giyen çocuk, ’Tam istedigim renkte dikmissiniz’ diye söyleyince duygulandik. Bizlerin içine bir nebze de olsa su serpti" diye konustu.

Gülbahar Hatun Hanimeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdiresi Arzu Arslan, Tokatli kadinlarin kendi aralarinda topladiklari para ile kumas alarak iletisim kurduklari depremzedelerin bedenlerine göre kiyafet diktigini söyledi.

Deprem felaketinin acilarini hafifletmeye çalistiklarin belirten Arslan, "Tokatli hanimlar olarak elimizden gelen destegi vermeye çalisiyoruz. Yanimizda olmak isteyen hanimlari buraya davet etmek istiyorum. ’Bir nebze de ben katkida bulunayim’ diyen herkesi kurs merkezimize bekliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA