Çölyak Hastasi Depremzedelere Glütensiz Gida

Çorum Çölyak Dernegi, Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin etkiledigi illerdeki çölyak hastalari için glütensiz ürünler üreterek talep edilen yerlere gönderiyor.

Çölyak Hastasi Depremzedelere Glütensiz Gida
Çölyak Dernegi bünyesinde kurulan Glutensiz Mutfakta, çölyak hastasi olan depremzedeler için çalisma yürütülüyor. Görevliler tarafindan özenle hazirlanan hastalarin yiyebilecegi ürünler, paketlendikten sonra ilgili kurumlar araciligiyla deprem bölgesine ulastiriliyor. Depremin ilk bugüne Glutensiz Mutfak’ta üretilen 10 koli ürün de hastalara teslim edilmek üzere talep edilen illere gönderildi. Ayrica, depremin ardindan Çorum’a nakledilen çölyak hastalarinin gida ihtiyaci yine Çölyak Dernegi tarafindan karsilandi.

Asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan baslatilan yardim seferlerine Çorum Çölyak Dernegi kendilerinin de dahil oldugunu dile getiren Dernek Baskani Fatma Müjgan Demir, “Çölyak hastaliginin tek tedavisi glutensiz beslenmektir. Yasanilan afetlerde glutensiz gidalara ulasmakta büyük zorluklar çekiliyor. Ülkemizde tüm Çölyak Dernekleri ve Çorum Çölyak Dernegi olarak afet bölgelerine glutensiz ürün destegi sagladik” dedi.

Depem bölgelerine Glutensiz mutfakta ürettikleri simit, pogaça, kurabiye gibi ürünleri gönderdiklerini anlatan Demir, “Simdide mutfagimizda eriste, manti, atistirmalik ürünlerin üretimini yaparak gönderime hazirliyoruz. Afet bölgesindeki Çölyak Dernekleri yöneticilerinden edindigimiz ihtiyaca ihtiyaca göre Tüürkiye Çölyak Dernekleri olarak hep birlikte destek oluyoruz” diye konustu.

Ayrica depremin etkiledigi illerden Çorum’a gelen Çölyak hastalari içinde ürün destegi sagladiklarini açiklayan Demir, çalismalara gönüllü olarak dernek üyelerinin yani sira Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi Aile Hekimligi ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Derya Iren Akbiyik öncülügünde hekimlerinde destek oldugunu kaydetti.

Demir, bugüne kadar dernek olarak bölgeye 10 koli gida gönderdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA