Depremzede Ögrenciler Siniflara Dagitildi

Yozgat’ta deprem nedeniyle uzayan yariyil tatilinin sona ermesiyle birlikte 2022-2023 egitim-ögretim yilinin ikinci dönemi basladi. Il genelinde 75 bin 231 ögrencinin yani sira deprem bölgesinden gelen 662 ögrenci de ders basi yapti.

Depremzede Ögrenciler Siniflara Dagitildi
Yozgat’ta bir aylik yariyil tatilinin ardindan 662 depremzede ögrenci ile birlikte 75 bin 893 ögrenci için ikinci dönemin ilk ders zili çaldi. Yariyil tatilinin sona ermesinin ardindan hazirliklarini tamamlayan ögrenciler, okul yolunu tuttu. Deprem bölgesinden Yozgat’ta gelen 133 okul öncesi, 185 ilkokul, 180 ortaokul ve 164’te lise ögrencisi olmak üzere 662 ögrenci de ders basi yapti.

Ögrenci velisi Bayram Veli Kaya, okullarin açilmasini uzun süre beklediklerini söyleyerek, “Okullarin açilmasini umarim hayirli olur. Çocuklarimiz da okulu özlediler. Çocuklarimiza deprem bölgelerinden gelen arkadaslariyla ilgili nasihatte bulunduk. Deprem oldu çok üzüldük biz de” dedi.

Okullarin açilmasina sevindigini belirten Merkez Ortaokulu ögrencisi Mustafa Tanis ise, “Depremden dolayi çok üzgünüz. Depremzede arkadaslarimizla ders isleyecegiz. Sinifimizin sayisi artacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA