Bitlis'te 419 Depremzede Ögrenci Ders Basi Yapti

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Bitlis’e gelen 419 ögrenci, egitim ögretimde ikinci yariyilin baslamasiyla ders basi yapti.

Bitlis'te 419 Depremzede Ögrenci Ders Basi Yapti
Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras’ta meydana gelen iki büyük depremden dolayi gecikmeli de olsa 70 ilde yariyil tatili sona erdi. 2022-2023 egitim ögretim döneminin yariyil tatilinin deprem nedeniyle verilen arayla birlesmesinin ardindan depremin etkiledigi 11 ilden Bitlis’e gelen 419 ögrenci, merkez ve 6 ilçede yerlestirildikleri okullarda ikinci döneme basladi.

Konuyla ilgili olarak bir açiklama yapan Il Milli Egitim Müdürü M. Emin Korkmaz, “Bugün yariyil tatilinin bitmesinin ardindan egitim ögretime basladik. Maalesef ülkemiz asrin felaketi olarak adlandirilan bir deprem felaketinden geçti. Biz kendi ilimizde 4 bin 914 sinifta 5 bin 987 ögretmenle 106 bin 252 ögrenci ile egitim ögretime baslamis bulunuyoruz. Bu dönem bilindigi üzere bazi degisikliklerimiz oldu. Deprem bölgesinden ilimize gelen aileler var. Bu ailelerin çocuklari var. Biz bunlarla ilgili iki tür çalisma yaptik. Ilimize kayit yapan ögrenci sayisi 419’dur. Bu sayi artabilir veya azalabilir ama muhtemelen artacaktir. Bu ögrencilerimizin hepsini okullari ile bulusturduk. Uzak olanlar kurumumuzun araçlar ile tasiniyor. Büyük kismini ise yürüme mesafesinde olan okullarla eslestirdik. Ancak toplu kalinan yerlerde ise biz okul öncesi ile ilgili bir çalismada yaptik. Ögrenci sayisinin yeterli düzeyde olmasi halinde ana sinifi açtik. Ögrencilerimiz barindiklari yerde okul öncesi egitimlerini aliyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA