Kar Yagdi, Asfalttan Piste Döndüler

6 Subat’ta yapilacak kayakli kosu eleme yarismalarina asfaltta hazirlanan sporcular, uzun bir süre sonra kar üstünde kayak yapmanin heyecanini yasiyor.

Kar Yagdi, Asfalttan Piste Döndüler
Yüksekova, ilk defa yapilacak kayakli kosu eleme yarismasina ev sahipligine hazirlaniyor. Türkiye’nin birçok ilinden yaklasik 500 sporcunun ilçeye gelmesi bekleniyor. Ilçe merkezine 15 kilometre uzaklikta bulunan Kamisli köyü yakinlarinda Yüksekovali sporcular, sabahin erken saatlerinde antrenman yapti.

Türkiye Kayak Federasyonu’ndan yapilan açiklamada, Yüksekova’da önemli bir kayak organizasyonunun düzenlenecegi ve yarismaya Türkiye genelinden yaklasik 500 sporcunun katilacagi belirtildi.

Ilk defa kayakli kosu eleme yarismasinin Yüksekova’da yapilacagini söyleyen Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, "Yüksekova’da ilk defa böylesi yarismanin düzenlenmesi bizleri oldukça sevindirdi. Bizler burada sporu tabana yayacagiz. Yüksekova artik terörle degil, sporla alinacak bir sehir oldu. 25 ilimizden yaklasik 500 sporcumuz buraya gelecek ve burada eleme yarismalarina katilacak" dedi.

Yüksekovali milli kayakçi Orhan Ören ise çok mutlu olduklarini belirterek, "Ilk kez burada yarisma yapilacak. 500 sporcuyu burada agirlayacagiz. Biz de bu yarismaya katilacagiz ve öncesinden aylardir bekledigimiz kayak merkezimizde hazirlaniyoruz. Malum asfalttan yapiyorduk, kar yagisiyla birlikte piste döndük" diye konustu.

Kaynak: İHA