Baskan Vidinlioglu Deprem Bölgesinde

KASTAMONU – Deprem bölgesinde ziyaretlerine devam eden Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, çalismalarini Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaras’ta devam ettirdi.

Baskan Vidinlioglu Deprem Bölgesinde
Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, "asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremler sonrasi bölgede temaslarini sürdürüyor. Bölgede yaralarin hizla sarilabilmesi için Kastamonu Belediyesi olarak ilk günden itibaren seferberlik baslattiklarini söyleyen Baskan Vidinlioglu, afetin yasandigi illeri de ziyaret ederek yapilabilecek her sey için hazir olduklarini kaydetti.

Baskan Vidinlioglu, ziyaretleri çerçevesinde son olarak depremin yasandigi Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaras illerinde incelemelerde bulundu. Osmaniye’de Belediye Baskani Kadir Kara ile bir araya gelen Baskan Vidinlioglu, Baskan Kara’ya hem geçmis olsun dileklerini hem de bassagligi dileklerini ileterek, bölge için üzerlerine düsen ne varsa Kastamonu olarak, tüm Türkiye olarak yaptiklarini belirtti.

Deprem bölgesinde gönüllü doktorlari ziyaret eden Baskan Vidinlioglu, “Kastamonu’muzun ilçelerinden Kahramanmaras’a gönüllü olarak yardim için gelen doktorlarimizin yaninda olduk. Allah onlardan razi olsun. Verdikleri mücadele için her birine gönül dolusu tesekkür ediyorum. Sadece onlara da degil bu vesile ile bölge için seferber olan, dur durak bilmeden çalisan herkese de cani gönülden tesekkür ediyorum. Söyleyecek çok fazla bir sey yok. Öyle bir birliktelik var ki, öyle bir adanmislik var ki bölge için tarifi pek mümkün degil. Büyük Türk milleti nedir? Iste budur. Buradadir. Tek yürektir” diye konustu.



“Böylesi yikici bir afetin açtigi yaralari ancak ve ancak birlik beraberlik içerisinde sarabiliriz”

Deprem bölgelerinde çalismalarinin devam ettigini belirten Baskan Vidinlioglu, “Asrin felaketinin yikici etkinlerinin en agir sekilde yasandigi illerimizden bir tanesi olan Hatay’a geldik. Burada da bölge için geçmis olsun dileklerimizi ve bassagligi dileklerimizi ilettik. Ayrica çalismalarla ilgili olarak istisarelerimizi de yaptik. Böylesi yikici bir afetin açtigi yaralari ancak ve ancak birlik beraberlik içerisinde sarabiliriz. Iste bu yüzden tek yürek olduk, ‘tüm Türkiye tek yürek’ dedik. Her firsatta ifade ettigim gibi geri getirebilecegimiz her sey için biz buradayiz. Kastamonu burada, Türkiye burada” dedi.

Baskan Vidinlioglu, Hatay’da ayrica afet koordinasyon merkezinde Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Saglik Bakani Fahrettin Koca ile de görüserek, Kastamonu olarak yapilan çalismalarla ilgili bilgi verdi.
Kaynak: İHA