Nurdagi'ndaki Depremzedeler Geçici Sicak Yuvalarina Ay Sonunda Kavusuyor

Kahramanmaras merkezli iki büyük depremde agir yikima ugrayan Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde baslatilan geçici barinma merkezi insaatlari hiz kazandi. Insaat alanindaki çalismalar dron ile görüntülenirken vatandaslarin daha güvenli ve saglikli barinmasini saglayacak evlerin ay sonuna kadar tamamlanmasinin planlandigi ögrenildi.

Nurdagi'ndaki Depremzedeler Geçici Sicak Yuvalarina Ay Sonunda Kavusuyor
Kahramanmaras Pazarcik merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lik iki büyük depremde en ciddi hasari alan yer Gaziantep’in Nurdagi ilçesi oldu. Ilk belirlemelere göre 4 bin 787 acil yikilacak, agir hasarli ve yikik binanin tespit edildigi ilçede, 2 bin 500 civarinda vatandas hayatini kaybederken, binlerce vatandas da yaralandi.

Ev konforundaki geçici barinma merkezi insaati da hiz kazandi

Yasanan afet sonrasi çadir kentlerde yasamlarini sürdürmeye çalisan vatandaslar için konteyner kent çalismalari devam ederken, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi koordinasyonuyla Emlak Konut Genel Müdürlügü tarafindan depremzede vatandaslarin daha güvenli ve saglikli yerlerde barinmasini saglayacak olan geçici barinma merkezi insaati da hiz kazandi.

"Projeyi ay sonunda tamamlamayi hedefliyoruz"

Dron ile görüntülenen çalismalarda depremzedeler için yapilan geçici evler net olarak belirginlesirken, çalismalarin ay sonunda tamamlanmasi hedefleniyor. Çalismalar hakkinda bilgi veren Emlak Konut Genel Müdür Yardimcisi Alim Kaplaner, "Projemiz ile 220 dönüm alanda alt yapisi kurulu geçici yasam alani olusturulacak. Içerisinde sicak suyu, her türlü esyasiyla depremzede vatandaslarimiza teslim edilecek. Projeyi ay sonunda tamamlamayi hedefliyoruz. Ilk günden beri var gücümüzle çalisiyoruz. Bu alanda Nurdagi için 12 bin 500 civarinda vatandasimiz barinma saglayacak. Ayni sekilde Islahiye ilçesine de ayni oranda barinma merkezi insa ediyoruz. Yani Islahiye ve Nurdagi ilçelerinde toplam 25 bin depremzede vatandasimizin barinacagi geçici yasam alani olusturacagiz. Su an temellerimiz tamamlandi. Alt yapi çalismalari devam ediyor, duvarlar örülüyor. Ayni zamanda malzeme tedarikleri saglaniyor. Bu alanda vatandaslarimiz için, çocuklar için sosyal alanlar da olusturuyoruz. Devletimizin tüm imkanlari burada. Biz de var gücümüzle bitirmek için ugrasiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA