Nilüfer'de Kandil Birlikteligi

Miraç Kandili’nde Nilüfer’de de vatandaslar ibadetlerini yerine getirmek için camilere akin etti. Nilüfer Belediyesi de, namaz çikisinda vatandaslarin kandilini kutlayarak, kandil simidi ikraminda bulundu.

Nilüfer'de Kandil Birlikteligi
Nilüferliler, Islam alemi için önemli gecelerden biri olan ve Hz. Muhammed (S.A.V) Allah’in huzuruna yükseldigi gece olarak kabul edilen Miraç Kandili’nde, ibadet için camilere akin etti. Türkiye’nin bir çok ilinde derin yaralar açan deprem felaketi nedeniyle buruk geçen bu kutlu gecede, vatandaslar, depremde hayatini kaybedenler için de dualar etti. Nilüfer Belediyesi de, her kandil gecesinde oldugu gibi Miraç Kandili’nde de yatsi namazinin ardindan kentteki birçok camide vatandaslara kandil simidi ikram etti. Cumhuriyet, Ataevler, Konak, Isiktepe, Minareliçavus, Üçevler, Çali, Kizilcikli mahallelerindeki 8 ayri camiye giden Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, ibadetlerini gerçeklestiren vatandaslarin kandilini kutlayarak, onlara kandil simidi ikram etti.

Nilüfer Belediyesi gün içinde de Halk Evi ve Alaaddinbey Ek Hizmet Binasi’nda da hem çalisanlara hem de vatandaslara kandil simidi dagitti.

Kaynak: İHA