Kendi Isini Birakip Deprem Bölgesi Için Uyku Tulumu Üretmeye Basladi

Sanayiciler, deprem bölgesinin öncelikli ihtiyaçlarina göre üretimlerini dönüstürmeye basladi. Baskent Ankara’da otomobiller için yanmaz koltuk kilifi üreten Dirilis Otomotiv Tekstil, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda uyku tulumu imal etmeye basladi.

Kendi Isini Birakip Deprem Bölgesi Için Uyku Tulumu Üretmeye Basladi
Otomobil koltuk kilifi basta olmak üzere çesitli teknik kumaslarin üretimini yapan Dirilis Otomotiv, Ankara’da hem Ivedik OSB’de faaliyetlerini yürütüyor. Farkli kumaslardan yanmaz oto koltuk kilifi üreten sirketin Genel Müdürü Gültekin, deprem sonrasi üretimlerini nasil dönüstürdüklerini anlatti.

Gültekin, ilk etapta kendilerine ait olan tiri mutfak haline getirmeyi planladiklarini anlatarak, “Ama bizim isimiz teknik tekstil üretmek, otomobil kumasi üretip bunlarin dösemelerini imal ediyoruz burada, konfeksiyonunu yapiyoruz. Daha sonra dedik ki ‘Bizim isimiz bu degil, biz yemek falan servis edemeyiz” dedi.

AFAD’in internet sitesinden çadir ve uyku tulumu ihtiyaci oldugunu gördüklerini anlatan Gültekin, “Biz de tabii Sanayi Bakanligi ile irtibata geçtik. Onlar dedi ki; ‘Uyku tulumu üretmeniz gerçekten faydali olur.’ Biz de uyku tulumu üretmek için kollari sivadik. Normalde bu bizim isimiz degil. Daha sonra kumas tedarikine basladik” diye konustu.

Gültekin, uyku tulumunun içinde kullaniciyi sicak tutan özel bir elyaf bulundugunu belirterek, “Firmalardan fiyat toplarken bize ‘Biz yarisini alacagiz.’ dediler. Fermuar firmasi dedi ki ‘Biz tamamen bagis yapmak istiyoruz’ Bu sekilde uyku tulumu yapmaya karar verdik” dedi.

Günde yaklasik bin adet uyku tulumu üretimine basladiklarini kaydeden Gültekin, “Su anda 1 tirimiz hazirlanmak üzere içine 3 bin 500 adet uyku tulumu ile beraber deprem bölgelerine göndermeyi hedefliyoruz. Haftada 5 bin adetlik üretim planliyoruz. Gece gündüz çalisiyor burasi 24 saat, 3 vardiya seklinde çalisiyor” ifadelerini kullandi.

Gültekin, 6-7 bin uyku tulumunu 1 milyon liraya ürettiklerini vurgulayarak, “Bunu, sirket kendi bünyesinden karsilamaya karar verdik. Kendi isimizi tamamen biraktik. Ihracatçi firmayiz, kendi müsterilerimizi tamamen biraktik. ‘Deprem bölgesine çalisiyoruz su anda, size hizmet veremeyecegiz’ dedik. Onlar da anlayisla karsiladilar sag olsunlar” degerlendirmesini yapti.
Kaynak: İHA