Depremin Simgesi Olan Azerbaycanli Server'e Yeni Araba Hediye Edildi

Azerbaycan’da aracinin üzerine yükledigi yardim malzemeleri ile çekilen fotografi gündem olan Server Besirli’ye bir isadami tarafindan yeni araba hediye edildi. Eski arabasinin bir sembol haline geldigini belirten Besirli, “O benim özel arabam. O bir kardes sembolü oldu. Ben onu hediye ederim, müzeye koyarim ama satmam” dedi.

Depremin Simgesi Olan Azerbaycanli Server'e Yeni Araba Hediye Edildi
Azerbaycan’da aracinin üzerine yükledigi yardim malzemelerini Bakü’ye götürmek için yola çikan Server Besirli’nin çekilen fotografi gündem olmustu. Topladigi yardim malzemelerini Bakü’deki koordinasyon merkezine teslim eden Server Besirli, daha sonra kuzenleri Memmedov Asker, Imamverdi Besirli ile birlikte Adiyaman’a geldi. Türkiye-Azerbaycan Is Adamlari ve Sanayiciler Birligi’nin (TÜIB) yardim ekipleri ile Türkiye’ye gelen Server Besirli, depremzedelere yardim malzemesi dagitarak acilarina ortak oluyor.

“Burada da elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz”

Adiyaman’da depremzedelere yardim ettigi için gururlu oldugunu ifade eden Besirli, “Sosyal medyada gördüm ve kardes ülke için elimden geleni yapmak istedim. Bakü’de bulunan toplama merkezine götürmek için esyalari arabamin üzerine yükledim. Tam 3 kez arabamla yardim malzemesi götürdüm. Orada isadami Hüseyin bey ile karsilastik. Ona benim de Türkiye’ye gelmek istedigimi söyledim. Sag olsun bizi buraya gönderdi. Burada da elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Burada erzak dagitiyoruz, çadir kuruyoruz, ihtiyaç olan her isi yapiyoruz” dedi.

“Ben bunu araba için yapmamistim, kardes ülke için yapmistim”

“Sag olsun bir isadami araba hediye etmis. Ben bunu araba için yapmamistim, kardes ülke için yapmistim. Sag olsunlar, Allah razi olsun. Eski arabami çok seviyorum. Satmayi falan düsünmüyorum, istiyorlar. O benim özel arabam. O bir kardes sembolü oldu. Ben onu hediye ederim, müzeye koyarim ama satmam” diye konustu.

Kaynak: İHA