Deprem Bölgesine Giden Lastik Tamircileri Kimseyi Yolda Birakmiyor

Adiyaman’a giden birçok kurumun hizmet araçlarinin patlayan lastiklerini gönüllüler tamir ediyor.

Deprem Bölgesine Giden Lastik Tamircileri Kimseyi Yolda Birakmiyor
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bölgeye giden resmi ekiplerin yani sira çok sayida gönüllü de çalismalarda görev aldi. Istanbul’daki bir firmadan çalisan Elvan Yildirim da acil hizmet araçlarinin lastiklerini tamir etmek için gönüllü oldu. Lastik firmasinin araciyla bölgeye gelen Yildirim, resmi araçlarin yani sira sivil araçlarin da lastiklerini tamir ediyor.

Acil hizmet araçlarinin lastiklerini tamir ediyor

Yogun bir sekilde görev yapan acil saglik personelinin patlayan araç lastikleri ile ugrasma geregi duymamalari için Adiyaman’a geldiklerini söyleyen Elvan Yildirim, “Adiyaman’a ambulans ve kolluk kuvvetlerinin lastiklerini tamir etmek için geldik. Yeteri kadar kovaladilar, kosturdular, yoruldular. Bir de lastiklerle ugrasmasinlar istedik. Bizler de onlarin yorulmasini engellemek için Istanbul’dan çikip Adiyaman’a geldik. Iyi ki de gelmisiz. Bir nebze de olsa yardimimiz olduysa çok gurur verici bir seydir. Rabbim kimseyi darda koymasin. Allah kimseyi çaresiz birakmasin. Burada çaresiz olani da gördük ama sükürler olsun ki bizi biz yapan insanligimiz ve imanimizdir. Her sey normale dönmeye basliyor. Illa ki her seyin düzelmesi bir süreç alacak. Biz elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Adiyaman’da vatandaslarimizin da ücretsiz lastiklerini tamir ediyoruz. Yaptigimiz iste hiçbir sekilde para talep etmiyoruz. Ticarete gelmedik, aksine yardimimiz olursa dünyanin en güzel isini yapmis oluruz” dedi.



Ölümüne gaza basiyorlardi

Tir soförü olan akrabalarinin bölgeye is makinesi ya da yardim malzemesi ulastirmak için ölümüne gaz pedalina bastigini söyleyen Yildirim, “Bu zaman seferberlik ve vatana, millete borcunu ödeme zamani. Bizim milletimiz zaten seferber oldu. Özellikle benim ailemde herkes tir soförü, ölümüne gaza basanlari gördüm. ’5 dakika geç kalmayayim, Adiyaman ve deprem bölgesindeki çalismalar aksamasin’ diye ölümüne gaz basan agabeylerim, dayilarim, amcalarim var. Vakit seferberlik vakti, baska bir sey diyemiyorum. Bazi seyler bogazima geliyor ama dügümleniyor lakin nasil anlatayim, nasil söyleyeyim onlari, söyleyemiyorum. Insan ister istemez duygulaniyor” diye konustu.

Kaynak: İHA