Çinar Yeniden MESKOB Baskani Seçildi

Manisa 22. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birligi (MESKOB) 51. Olagan Genel Kurulu’nda 1994 yilindan beri baskanlik görevini sürdüren Recep Çinar yeniden baskanliga seçildi.

Çinar Yeniden MESKOB Baskani Seçildi


Yunusemre ilçesindeki bir otelde gerçeklestirilen genel kurula TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Izmir 16. Bölge Birligi Baskani Erdem Hünü, Manisa Ticaret Il Müdürü Muharrem Özel, Halk Bankasi Bölge Müdürü Rifat Ertug Koç, Halk Bankasi Manisa Sube Müdürü Ali Yurt Ayyildiz katildi.

Divan baskanligina Bölge Birligi Baskanvekili ve Alasehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Baskani Fatih Çataldere seçildi. Genel kurulda ülkemizi derinden yaralayan depremde hayatini kaybeden depremzedeler için, esnaf ve sanatkarlar için bir dakikalik saygi durusunda bulunuldu. Manisa 22. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Birligi Müdürü Fahrettin Orucu, faaliyet raporu konusunda bilgilendirmede bulundu.

"Manisa olarak 12,5 milyon mali yardimda bulunduk"

Manisa 22. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Birligi Baskani Recep Çinar, genel kurula katilan kooperatif baskanlarina, üyelere tesekkür etti. Çinar, “Pandemi sonrasi ülkemiz Kahramanmaras merkezli bir deprem yasandi. Ülkemizin 7’de birini kapsayan bir deprem. Her gün ölü sayisi artmakta. Ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kalanlar için devletimiz milletimiz can siparane çalisiyor. Büyük gayretler sonucu çok insanimiz o enkazini altindan çikarildi. Bizim yapabilecegimiz esnaf kefalet kooperatifleri olarak TESKOMB öncülügünde mali yardimda bulunmakti. Manisa 22. Bölge Birligi olarak 12,5 milyon TL mali yardimda bulunduk. Manisa’da gerçekten görülmemis mali destegin yaninda ayni destekler gitti, gitmeye devam ediyor. Allah Manisalilardan razi olsun. O insanlarin oradan yardima ihtiyaçlari var” dedi.



Bölge finansmani 4 milyar 150 milyona çikti

Esnaf ve sanatkarlara saglanan finansman desteginden bahseden Çinar, “Devletimiz, hükümetimiz, Cumhurbaskanimiz, TESKOMB el ele vererek esnaf ve sanatkarin sikintilarin çözümü noktasinda kredi dagitmak için çalisiyor. Bölge finansmanimiz 4 milyar 150 milyon TL’ye çikti. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.



Seçimler artik 4 yilda bir yapilacak

Bundan sonraki süreçte seçimlerin artik 4 yilda bir yapilacagini belirten Çinar, 2 yil sonra yani 2025 yilinda mali genel kurulun, 2027 yilinda ise seçimli genel kurulun yapilacagini ifade etti.

Kaynak: İHA